Erasmus+ matka Valenciaan

26.10.2022 12.46
tytöt katsovat vanhasta portista ulos
Kuva: Kaitaan lukio

Kävimme Espanjassa noin kaksi viikkoa sitten opintomatkalla. Olin erittäin innoissani ja stressaantunut, mutta se oli turhaa, koska isäntäperheeni ja projektiparini olivat erittäin mukavia. Esimerkiksi ensimmäisenä päivänä matkatavarani katosivat ja isäntäperheeni osti minulle pyjamat ilman mitään pyyntöä, mikä oli todella kilttiä.  

Seuraavana päivänä, eli maanantaina, menin parin kanssa hänen kouluunsa ja osallistuin hänen tunneillensa. Me suomalaiset suunnittelimme kielityöpajan ryhmän kanssa. Minä päätin opettaa turkkia toisen suomalaisen opiskelijan kanssa. Sen jälkeen opetimme 9-12-vuotiaille lapsille viittä eri kieltä lähellä olevassa alakoulussa. Se oli iso osa projektiamme.

Viikon aikana menimme kouluun omien pariemme kanssa ja osallistuimme heidän tunneillensa ja suunnittelimme edellä mainitun kielityöpajan, mutta olimme vapaita koulun jälkeen. Teimme hyvin paljon aktiviteetteja koko ryhmän kanssa. Meitä oli yhteensä noin 20 henkilöä. Kävimme Valencian keskustassa ​​ja näimme niin monia kulttuuriesityksiä. Söin todella paljon perinteistä espanjalaista ruokaa. Pidin siitä todella paljon.

Minulla oli erittäin hauskaa Espanjassa ja pidin uusista kokemuksista. Espanjalaiset ihmiset, ruuat ja kieli ovat aina kiinnostaneet minua. Olen iloinen, että olen mukana tässä Erasmus+ projektissa. Olen saanut paljon uusia ystäviä ja olen edelleenkin yhteydessä joihinkin heistä. He ovat todella ystävällisiä, enkä pysty odottamaan heidän saapuvan Suomeen. Toivottavasti he pitävät Suomesta, koska täällä on niin kylmä ja he eivät ole tottuneet kylmyyteen.

Berivan Yabalak

Toimittanut: Erkki Heikkilä-Kyyhkynen

 

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti