2. perioditiedote huoltajille

3.10.2022 11.16

Hyvää alkanutta syksyä ja alkavaa 2. periodia! Lukiolle johtaa mahtava vaahterakuja, jonka punertumista opiskelijat pääsevät seuraamaan koululle saapuessa 2. periodin alussa. 2. periodi kestää 30.11. asti, joten marraskuun harmauttakin saamme sietää. 

2. periodin aikana tärkeitä tapahtumia kotien kannalta on muutama: syysloma, vanhempainilta ja taksvärkkipäivä. 

Syyslomaa vietetään viikolla 42. Koska lukion opintojaksoilla/kursseilla opetusta on intensiivisesti noin kuusi viikkoa, niin toivomme, että perheen yhteiset lomamatkat ajoitetaan koulun loma-ajoille. Mikäli opiskelija lomailee muulla ajalla, niin loma anotaan etukäteen Wilman kautta (hakemukset ja päätökset -välilehti). Huomaa, että Wilma-sovelluksessa loma-anomusta ei voi tehdä. Ryhmänohjaaja käsittelee 1-5 pv kestävät lomat, tätä pidemmät rehtori. Opiskelija itse selvittää etukäteen aineenopettajalta poissaoloajan tehtävät, jotta opiskelu opintojaksoilla/kursseilla ei katkea. 

Vanhempainillat ovat tärkeä yhteistyön muoto kodin ja koulun välillä. Lähetämme kutsun vanhempainiltoihin Wilmaviestillä (alle 18-huoltajille) tai sähköpostitse (yli 18-v vanhemmille). Lisäksi kotisivuilla tiedotetaan vanhempainilloista. 

Lukuvuoden vanhempainillat järjestetään seuraavasti (muuttunut aiemmin ilmoitetusta, yhdistetty II, III ja IV-vuositasojen vanhempainillat): 

  • Kakkosten, kolmosten ja nelosten vanhempainilta tiistaina 25.10. Klo 18-20. 

Marraskuun harmauteen sopii miettiä lukiolaisen hyvinvointia. Lukiolla järjestetään perinteinen hyvinvointiviikko viikolla 45 (7.11.-11.11.). Viikon aikana on erilaisia tempauksia ja tapahtumia, jotka tukevat opiskelijoiden hyvinvointia ja jaksamista. Suunnitelmissa on ainakin liikkumistempaus, aamupuuroa, iltapäiväkahveja, luento keskittymiseen liittyen ja kännykätöntä opiskelua. Opiskelijoiden hyvinvoinnin tukena lukiolla on moniammatillinen osaajien joukko, joten yksin ei tarvitse ongelmien kanssa jäädä. Lukiolaisen apuna on lähiohjaajana ryhmänohjaaja, opinto-ohjaajat, erityisopettajia, kuraattori, psykologi ja terveydenhoitaja. Kaikki palvelut ovat opiskelijalle maksuttomia ja luottamuksellisia. Myös koti voi olla yhteydessä eri toimijoihin, jos nuoren opiskeluun liittyy haasteita. Yhteystiedot löytyvät koulun kotivisuilta (https://www.espoo.fi/fi/kaitaan-lukio/yhteystiedot-kaitaan-lukio).  

Kaitaan lukio kuuluu Unesco-kouluverkostoon, joka edistää kulttuurienvälistä vuorovaikutusta, rauhaa, kestävää tulevaisuutta ja laadukasta koulutusta. 15.11. järjestämme taksvärkkipäivän, jonka tuotot ohjataan kestävän tulevaisuuden tukemiseen. Opiskelijat pääsevät äänestämään keräyskohteen itse. Kodit voivat kannustaa nuorta hakemaan päivätyöpaikkaa sellaisesta työpaikasta, joka voisi myöhemmin mahdollistaa kausityöpaikan nuorelle.  

Hieman 3. periodiin liittyvää tiedotusta jo tässä vaiheessa: lukiolla on lauantaityöpäivä 3.12., jolloin vietämme syksyn ylioppilasjuhlaa sekä itsenäisyyspäivän juhlaan. Opiskelijoilla on koulua 9-13.30. Itse juhla järjestetään klo 12-13.30. Lauantaityöpäivä korvaa maanantain 5.12. opetuspäivän, jolloin koulua ei ole. 

 

Mukavaa 2. periodia! 

 

YT

Anni Pajari-Talasniemi

virka-apulaisrehtori

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti