Vuoden 2021 espoolainen järjestöteko valittiin Espoon järjestöjen päivässä!

21.9.2022 8.02Päivitetty: 21.9.2022 11.45
Kuvassa voittaja, Katri Suhonen kukkakimpun ja kunniakirjan kanssa. Taustalla näkyy Valtuustosalo ja Espoon järjestöjen päivän mainos.
Kunniakirjan ja kukat tuli vastaanottamaan projektityöntekijä Katri Suhonen.Kuva: Myra Magnusson

Vuoden 2021 järjestöteko on Espoon monikulttuuriset lapset ja nuoret ry:n Vahvemmaksi -hanke.

Järjestöteon voittajan valintaa perusteltiin seuraavasti:

Yhdistyksen ja hankkeen toiminta tuki maahan muuttaneiden espoolaisten vanhemmuutta kokonaisvaltaisesti ja ilolla. Toimintatavat olivat osallistavia eli osallistujien ääni sekä kädenjälki näkyivät toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Järjestön työntekijät hyödynsivät yhteistyön voimaa espoolaisessa yhteisössä rakentavasti, ammattimaisesti ja aurinkoisella asenteella.

Hankkeen taustalla on järjestön vuosia kestänyt vapaaehtoistyöhön nojaava aktiivinen toiminta. Työ- ja elinkeinoministeriön rahoittama Vahvemmaksi -hanke poiki uuden Veikkauksen rahoittaman kolmevuotisen Yhdessä vahvemmaksi -hankkeen, joka osaltaan kertoo hankkeen onnistumisesta ja järjestöjen ammatillisesta kehityksestä. Vahvemmaksi -hanke lisäsi espoolaisten vieraskielisten hyvinvointia ja osallisuutta sekä tuki osallistujien kotoutumista Espoo-tarinan mukaisesti.

Eri toimijoilla oli mahdollisuus ehdottaa vuoden 2021 järjestötekoa avoimessa kyselyssä. Näistä ehdotuksista voittajan valitsi Espoon järjestöjen päivää järjestävä moniammatillinen tiimi. Valinnan siunasi Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä. Voittaja paljastettiin 8. syyskuuta vuoden 2022 Espoon järjestöjen päivä -tapahtumassa.

Järjestöteko valittiin tänä vuonna toista kertaa. Vuoden 2020 järjestöteoksi valittiin Suvelan basaari -tapahtuma.