UE03-opintojakson retki Krishna-liikkeen temppeliin

29.9.2022 12.05
opiskelijat katsovat Krishna-temppeliä
Opiskelijat Krishna-temppelissäKuva: Liisa Satukangas

Kävimme UE03-opintojakson arviointipäivänä retkellä Helsingin Malmilla sijaitsevassa Krishna-liikkeen temppelissä. Retkemme tosin alkoi jo Helsingin rautatieasemalta, josta lähdimme yhdessä osan opintojaksolaisten kanssa kohti Malmia.

Temppeliä ei ulkoapäin meinannut tunnistaa temppeliksi, koska kyseessä oli punainen omakotitalo, jossa temppeli sijaitsi. Oikeastaan vasta sisälle tultaessa huomasi, että kyseessä on temppeli, ellei sattunut ulkona huomaamaan talon ulkoseinässä ollutta kylttiä. Temppeliin saavuttaessa huomio kiinnittyi suitsukkeiden tuoksuun sekä taustalla soivaan musiikkiin.

Oppaanamme toimi Lakshmi Wennakoski, joka on itse liittynyt Krishna-liikkeeseen aikuisiällä. Hän kertoi meille paljon tietoa esimerkiksi sielunvaelluksesta. Keskityimme esittelyn aikana erityisesti liikkeen filosofiaan ja siihen, miten edelliset elämät vaikuttavat nykyiseen elämääsi liikkeen mukaan. Saimme myös itse kysyä kysymyksiä ja kysymyksiä tulikin liittyen esimerkiksi Intian kastijärjestelmästä sekä sielunvaelluksesta. Lopuksi pääsimme vielä hieman jaloittelemaan ja katsomaan esimerkiksi temppelissä sijainnutta alttaria.

Retken aikana opimme paljon uutta tietoa liikkeestä, ja tietoa oli erityisen mielenkiintoista oppia liikkeen kannattajan näkökulmasta. Retki toi kivaa vaihtelua keskelle arviointiviikkoa, kun kokeen sijasta pääsikin tutustumaan tarkemmin opintojaksolla käsiteltyyn uskontoon ja viettämään mukavaa retkeä opintojaksolaisten kanssa!

Sirkku Sohlman, UE03-kurssilainen

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti