Terveisiä Unesco-seminaarista 6.9.2022

20.9.2022 5.50
Yhteinen Itämeri -juliste

Kaitaan lukiolla on pitkät perinteet UNESCO Associated Schools Network (ASP-verkosto) lukiona ja nyt olemme liittyneet tämän toiminnan puitteissa kansainväliseen Baltic Sea Project (BSP)-verkostoon ja pääsemme osallistumaan Yhteinen Itämeri -hankkeeseen, joka on Suomen BSP-koulujen koordinaatio- ja kehittämishanke.

Näiden verkostojen tavoitteena on syventää eri oppiaineiden näkökulmasta globaalikansalaisten tietoja ja taitoja, lisätä tietämystä Itämerestä ja Agenda2030:n tavoitteista mm. kestävästä kehityksestä ja elämäntavasta, kulttuurien monimuotoisuudesta ja Itämeren maiden kulttuuriperinnöstä.

BSP-verkostoon kuuluu 180 koulua Itämerta ympäröivistä maista. Kansainvälisiä opiskelijoiden ja opettajien yhteisiä tapaamisia on tänä vuonna järjestetty Kemiössa Rosalan saaressa ja Saksassa Schleswigissä muita Suomen verkoston leirejä on ollut Seilin ja Harakan saarissa. Suunnitteilla on vielä tämän vuoden puolella Unesco-lähettiläskoulutusta, tapaaminen Valassaarilla Merenkurkussa ja kansainvälisyyspäivät Joensuussa.

Juha Ruotsalainen, ruotsin ja saksan kielen lehtori

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti