Suojavarusteiden korvaaminen henkilökohtaisen avun työnantajille muuttuu

1.9.2022 9.09Päivitetty: 2.9.2022 7.49

Jatkossa Espoon vammaispalveluista ei voi enää tilata koronaan liittyviä suojaimia. Espoo korvaa kuitteja vastaan vammaispalvelulain mukaan työsuhteesta aiheutuvat välttämättömät kulut työnantajana toimivalle henkilökohtaisen avun käyttäjälle.

Henkilökohtaisen avun työnantajan tulee jatkossa ostaa tarvitsemansa suojavarusteet itselleen sekä palkkaamalleen henkilökohtaisen avun työntekijälle. Välttämättöminä kuluina korvataan esimerkiksi 1–2 kpl kertakäyttöisiä suu-nenäsuojaimia jokaiselle työvuorolle. Visiiri korvataan, mikäli visiiri avustajalle on välttämätön. 

Mikäli hoitavan lääkärin lähetteen perusteella käyttää muutenkin hoitotarvikkeita, saa niitä tilattua hoitotarvikejakelun kautta. Muut suojavarusteet kuin lääkärin lähetteeseen perustuvat, luovutetaan ohjeen mukaisesti.

Katso sivuiltamme ohjeet suojavarusteiden korvaamisesta henkilökohtaisen avun työnantajille.

Työterveyslaitoksen ohje kotihoidon työntekijöiden suojaamiseen

Työterveyslaitos on laatinut ohjeen kotihoidon työntekijöiden suojaamiseen. Ohje koskee myös vammaisten henkilöiden avustajia. Henkilökohtaisen avun työnantaja vastaa henkilökohtaisten avustajien työturvallisuudesta ja koronavirusepidemian vaatimista varotoimista. Henkilökohtaisten avustajien työnantajina toimivilla vammaisilla henkilöillä tulee olla käytettävissään vastaavanlaisia suojavälineitä kuin muutoin kotihoidossa käytetään.

Lisätietoa koronaviruksesta asukkaille ja asiakkaille sivuilta www.espoo.fi/koronavirus

Tutustu lisäohjeisiin:

THL: Ohje käsien pesuun ja yskimiseen(ulkoinen linkki)

Työterveyslaitos: Ohje kotihoidon työntekijöiden suojaamiseen(ulkoinen linkki)

Työterveyslaitos: Ohje työntekijöille koronavirustartunnan ehkäisyyn(ulkoinen linkki)