Massiivipuurakenteinen Metsolan uusi päiväkoti valmistui Tapiolaan

22.9.2022 10.10
Metsolan uusi päiväkoti Tapiolassa.
Metsolan päiväkodissa on panostettu puunkäytön lisäksi uusiutuvaan energiaan.Kuva: Sanna Muje

Metsolan uusi päiväkoti (os. Kelohongantie 6) on valmistunut Tapiolaan. Uusi päiväkotirakennus korvaa vanhan Metsolan päiväkodin, joka purettiin samalta tontilta vuonna 2021 sisäilmaongelmien vuoksi. Upean CLT-massiivipuurunkoisen uudisrakennuksen suunnittelussa on huomioitu Tapiolan alueen ainutlaatuinen ympäristö. Samalla päiväkodin materiaalivalinnat edistävät Hiilineutraali Espoo 2030 -tavoitetta.

Uusi päiväkotirakennus tarjoaa turvalliset ja terveelliset tilat noin 130 varhaiskasvatusikäiselle lapselle. Tilat on suunniteltu kuudelle 0-6-vuotiaiden lasten ryhmälle. Uusi päiväkoti kasvattaakin koko Länsi-Tapiolan alueen varhaiskasvatuspaikkojen määrää tuntuvasti. Uudisrakennuksen kokonaisala on noin 1560 bruttoneliötä, ja aluksi se tarjoaa varhaiskasvatustilat väistöön lähteville Tapiolan päiväkodin lapsille.

Uusi päiväkoti edistää ilmastoviisasta rakentamista

”Metsolan päiväkodin toteuttaminen puurakennuksena tukee Espoon hiilineutraalisuustavoitteita. Käytämme puuta rakentamisessa silloin, kun se on tarkoituksenmukaista ja päiväkodit soveltuvat tähän varsin hyvin. Metsolan päiväkoti onkin yksi Espoon CLT-pilottikohteista”, Tilapalvelut-liikelaitoksen suunnittelupäällikkö Kimmo Martinsen kertoo.

Puunkäytön lisäksi Metsolan päiväkodissa on panostettu uusiutuvaan energiaan maalämpöjärjestelmän toteuttamisen myötä. Myös tämä valinta edistää Hiilineutraali Espoo 2030 -tavoitetta sekä auttaa laskemaan kaupungin kiinteistöjen ostetun energian kulutusta. Kaikissa Espoon uudishankkeissa pyritäänkin A-luokan energiatehokkuuteen.

Metsolan päiväkodin hankekustannukset ovat noin 6,4 miljoonaa euroa. Rakennushankkeen urakoitsijana on toiminut Arkta Rakennuskultti Oy ja kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelusta on puolestaan vastannut Innovarch Oy.

Lisätietoja:

Kimmo Martinsen, suunnittelupäällikkö, kimmo.martinsen@espoo.fi, Tilapalvelut-liikelaitos
Reijo Yrjölä, rakennuttamispäällikkö, reijo.yrjola@espoo.fi, Tilapalvelut-liikelaitos

 

Tapiola