Lähihoitajien muuntokoulutus suunhoidon ammattilaisiksi jatkuu

22.9.2022 12.30Päivitetty: 13.10.2022 6.56

Pääkaupunkiseudulla on riittämätön määrä suun terveydenhuollon ammattilaisia. Ongelmaan on haettu ratkaisua Espoon kaupungin suun terveydenhuollon ja Omnian yhteistyöstä, jossa lähihoitajia on koulutuettu suunhoidon ammattilaisiksi. Kokemukset ovat olleet erinomaiset ja Länsi-uudenmaan hyvinvointialue ja Omnia jatkavat muuntokoulutusta tammikuussa 2023.

Koulutukseen voivat hakeutua valmiit lähihoitajat, jotka ovat aiemmin valmistuneet jonkin muun kuin suunhoidon osaamisalaan.

Hakuaika koulutukseen 19.9.- 30.10.2022

Haku tammikuussa 2023 alkavaan muuntokoulutukseen on auennut Omnian nettisivuilla (Lähihoitaja, suunhoito | Omnia(ulkoinen linkki)) 19.9. Hakemus tulee jättää 30.10.2022 mennessä. Opiskelijavalinnat tehdään viimeistään 5.12.2022 ja opiskelu alkaa 9.1.2023. Opinnot kestävät noin vuoden.

Koulutus muodostuu innostavista koulutuspäivistä, oppimistehtävistä, ryhmä- ja projektitöistä, itsenäisestä työskentelystä, pienryhmäohjauksesta ja työssä oppimisesta. Opetusta on sekä päivä- että ilta-aikaan ja keskimäärin kerran kuukaudessa myös lauantaisin.

Opintoihin sisältyy käytännön työelämässä oppimista pääosin Espoossa ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen kuntien suunhoidon yksiköissä.

Suunhoitoon erikoistuneet lähihoitajat voivat työskennellä yksityisessä tai kunnallisessa hammashoitolassa osana moniammatillista tiimiä hammaslääkärien ja suuhygienistien kanssa tai suun terveydenhuollon asiakaspalvelutehtävissä. Työpaikka voi myös olla alan muissa tehtävissä esimerkiksi markkinointiyrityksessä.

Lisätietoja: https://www.omnia.fi/koulutukset/lahihoitaja-suunhoito(ulkoinen linkki), info@omnia.fi tai puh. 09 2319 8360.

 

  • Hyvinvointialue
  • Töissä Espoolla