Jukolan viestiä haetaan Espooseen vuodelle 2027 tai 2028

23.9.2022 7.56

Espoon Suunta hakee Espoon kaupungin tukemana vuoden 2027/2028 Jukolan viestiä Espooseen.

Kilpailukeskus eli Jukolan kylä tullaan seuran ja kaupungin yhteisten suunnitelmien mukaan rakentamaan Ämmäsmäen alueelle. Kilpailumaasto on tyypillistä uusmaalaista talousmetsää ja suunnistusradat sekä kilpailutoiminnot suunnitellaan alueen luontoarvot ja riistanhoito huomioiden.

-Jukola on ainutlaatuinen ja luontoliikuntaa rakastavia yhteen tuova tapahtuma. Espoo tarjoaa pääkaupunkiseudulla poikkeuksellisen alustan koko viikonlopun kestävälle tapahtumalle oheispalveluineen, sanoo Espoon kaupungin liikuntajohtaja Martti Merra.

Tapahtuman järjestämisoikeutta Suomen Suunnistusliitolta ja Kaukametsäläiset ry:ltä hakeva Espoon Suunta (EsSu) on espoolainen suunnistuksen erikoisseura, jonka tavoitteena on edistää luontoliikuntaa ja suunnistusharrastusta Espoossa ja lähialueilla.

-Espoon Suunta on yksi Suomen johtavista suunnistusseuroista ja on sanomattakin selvää, että myös se kaunein ja kirkkain lajin tapahtuma halutaan järjestää Espoossa”, sanoo seuran puheenjohtaja Pasi Laaksonen. Laaksonen korostaa, että mahdollinen tapahtuman saaminen Espooseen ja sen kautta positiivinen tulos tarkoittaa espoolaisille lapsille ja nuorille entistä parempia mahdollisuuksia harrastaa suunnistusta sekä tavoitella kilpailullisia unelmia.

Espoon Suunta on myös osa Espoo Liikkuu – yhteisöä ja kaupunki on tehnyt seuran kanssa hyvää ja määrätietoista yhteistyötä jo vuosien ajan. Sekä Espoon kaupungin, että Espoon Suunnan tavoitteena on tarjota jokaiselle kilpailijalle, huoltajalle, kannustajalle, yhteistyökumppanille kuin tapahtumaa television ääressä seuraavalle katsojalle ainutlaatuinen ja onnistunut tapahtumakokemus.

-Espoon suunnistusseurat ovat maamme suurimpia, harrastus laajaa ja laadukasta. Jukolan viesti on tapahtuma, joka kuuluu myös lähelle metropolialuetta. Siellä sen vaikutus on myös suurin ja voi innostaa uusia ihmisiä lajin pariin iästä riippumatta. Espoo on lisäksi koko Suomen luontoliikunnan pääkaupunki. Juuri siksi Espoo on Jukolalle osuva ja oikea vaihtoehto, painottaa Merra.

Maailman suurin suunnistusviestitapahtuma, Jukolan ja Venlojen Viesti keräävät kesäkuisen viikonlopun aikana yhteen maailman parhaat suunnistajat sekä kaikki suunnistuksesta ja luonnosta nauttivat liikunnan harrastajat. Kaikkineen tapahtumaviikonlopun aikana tapahtumakeskuksessa vierailee noin 50 000 ihmistä.

Aikaisempien tapahtumien vaikuttavuuslaskenta osoittaa, että Jukolan Viestin aluetaloudellinen vaikutus on nykyisellään noin 6 – 7 miljoonan euron välillä.

Jukolan Viestin kaikki oikeudet omistaa Kaukametsäläiset ry. Yhdistyksen tehtävänä on valvoa ja kehittää ainutlaatuista Jukolan Viestin brändiä ja tapahtumaa.

Virallinen hakemus järjestämisoikeudesta jätetään lokakuun loppuun mennessä. Tämän jälkeen talven ja kevään aikana Kaukametsäläiset yhdessä Suunnistusliiton ja järjestäjien kanssa arvioivat hakemusta. Päätös tapahtuman järjestäjästä tehdään Porvoon Jukolassa kesäkuussa 2023.