Espoo juhlii! -viikko Espoon kulttuurikeskuksella

22.8.2022 9.41Päivitetty: 22.8.2022 12.08
Konsertti Espoon kulttuurikeskuksen Amfilla.

Espoon kaupungiksi julistamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta, minkä kunniaksi jo perinteeksi muodostunut Espoo-päivä laajenee Espoo juhlii! -viikoksi. Espoon kulttuurikeskuksella juhlitaan 24.-28.8. runsaan tapahtumatarjonnan merkeissä. Kaikki Espoo juhlii -viikon tapahtumat Espoon kulttuurikeskuksella ovat maksuttomia.

Tiistai 23.8.

klo 19 Amfi
Kaupunkitanssit Tapiolassa

Paritanssiopetusta Amfilla.

Keskiviikko 24.8.

klo 15, 16 ja 17 Tapiolasali
Tapiola Sinfonietta: Avoimet ovet

Tervetuloa tutustumaan Tapiola Sinfoniettaan puolen tunnin mittaisissa minikonserteissa. Konsertteihin ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

klo 18.30 Amfi
Espoon Laulu - Ulkoilmakonsertti

Espoon Laulu aloittaa keikkasyksyn ulkoilmakonsertilla Espoon kulttuurikeskuksen amfilla osana Espoo juhlii! -viikkoa.
Kuoroa johtaa Säde Bartling.

klo 20 Louhisali
Art goes Kapakka: DANTCHEV:DOMAIN -trio

Anna Dantchevin universaalit ja elämästä inspiroituneet maailman tarinat avautuvat ensimmäistä kertaa trio-versiona AGK:n ainutlaatuisella keikalla.

Torstai 25.8.

klo 18 Amfi
Leo Alcenius + Vilma And The Boys

Leo Alcenius on espoolainen laulaja-lauluntekijä ja tuottaja. Vilma And The Boys on tarjoilee jatsahtavaa musiikkia ja ikivihreitä sävelmiä, jo kymmenen vuoden ajan. Esiintyjät valittiin Espoon kulttuurikeskuksen järjestämään avoimeen esiintyjähakuun osallistuneiden joukosta. 

klo 18 Päälämpiö
VocalEspoo: Taavi Oramo & Joel Papinoja

VocalEspoon taiteellinen johtaja tenori Taavi Oramo ja kansainvälisesti monipuolisena muusikkona tunnettu pianisti Joel Papinoja tunnelmoivat Espoo juhlii! -viikon kunniaksi VocalEspoon ennakkokonsertissa Tapiolasalin lämpiössä.

klo 19 Louhisali
Art goes Kapakka: Elliot's Crazy Compass

Elliot's Crazy Compass on 2018 perustettu yhtye, joka koostuu Eternal Erection -yhtyeen perustajanelikosta. Musiikkityyli on vaihtoehtopop, jossa on monenlaisia vaikutteita mm rock, funk, soul, hip hop, elektro.

Perjantai 26.8.

klo 18 Amfi
Pepe Willberg & Tapiola Brass

Pepe Willberg ja Tapiola Brass esiintyvät Espoo juhlii!-viikon ilmaiskonsertissa Espoon kulttuurikeskuksen Amfilla.

klo 19 Louhisali
Art goes Kapakka: Kostoilta

Kostoilta on keskustelutilaisuus, jonka teemana on kosto. Illan aikana aiheesta keskustellaan yhdessä rikoskirjailijoiden Kari Haakanan ja Risto Miettisen kanssa heidän kirjojensa Välitön uhka ja Kostaja pohjalta. Illan aikana yleisö saa kostaa! Paperilla.

klo 22 Aurinkoterassi
Espoo Cinén ulkoilmanäytös: Kovasikajuttu

Espoo Ciné järjestää toisen ulkoilmanäytöksen perjantaina 26.8. juhlistaakseen Kovasikajuttu-elokuvan 10-vuotisjuhlavuotta sekä festivaalin Crip Ciné -elokuvakokonaisuutta.

Lauantai 27.8.

klo 10-14 kulttuuriaukio
Kirpputori

klo 13 Amfi
Pelat – kansainvälistä katusirkusta Espoo-päivänä

Joan Català Carrascon Pelat on esitys, jonka aikana rajat tanssin, sirkuksen, teatterin ja performanssin sekä yleisön ja esityksen välillä katoavat. Interaktiivisen ja muuttuvan teoksen jokainen esityskerta on ainutlaatuinen, se syntyy vuorovaikutuksessa katsojien kanssa.

klo 14 Tapiolasali
Espoo-päivä: Hokkus Pokkus Mikko Mallikas

Espoo-päivän lasten elokuvanäytöksessä Tapiolasalissa nähdään Hokkus Pokkus Mikko Mallikas, hurmaava tarina pienen pojan illuusiosta ja todellisuudesta, jossa on taikuutta ja fantasiaa sekä suuresta unelmasta saada oma koira!

klo 18 Amfi
Espoo-päivä: Punomo

Turun oma soulpumppu Punomo on töräys elämänmyönteistä energiaa soul-musiikin muodossa. Yhtyeen omintakeisessa vintage soul -soundissa afroamerikkalaisen soul-musiikin perinteitä kunnioittava estetiikka on punottu ennenkuulumattoman luontevalla tavalla yhteen suomenkielisten lyriikoiden kanssa.

klo 19 Louhisali
Art goes Kapakka: 8 Bits High

Tamperelainen, vuonna 2002 perustettu 8 Bits High on maailmanlaajuisestikin poikkeuksellinen kokoonpano. Trio tuottaa musiikkinsa käyttäen äänenlähteinä ainoastaan Commodore 64 -kotitietokoneita. Yhtye ei kuitenkaan tyydy ainoastaan pätemään retrotekniikalla, sillä musiikki kestää tarkastelua omillaankin.

klo 22 Aurinkoterassi
Espoo Cinén ulkoilmanäytös: Fucking Åmål

Espoon juhlinta huipentuu lauantain 27.8. Espoo-päivään, jolloin Espoo Ciné esittää ulkoilmassa 35mm filmiltä Lukas Moodyssonin elokuvan Fucking Åmål.

Sunnuntai 28.8.

klo 13 Amfi
Espoo-päivä: Hiirulainen ja Suuri seikkailu -kesä

Koko perheen riemukas esitys yhdistelee sirkusta, tanssia ja nukketeatteria. Hiirulainen ja Suuri seikkailu on osa Teatteri Mukamaksen suosittua sarjaa Hiirulaisen tarinoista.

klo 16 Amfi
Pelat – kansainvälistä katusirkusta Espoo-päivänä

Joan Català Carrascon Pelat on esitys, jonka aikana rajat tanssin, sirkuksen, teatterin ja performanssin sekä yleisön ja esityksen välillä katoavat. Interaktiivisen ja muuttuvan teoksen jokainen esityskerta on ainutlaatuinen, se syntyy vuorovaikutuksessa katsojien kanssa.

 

 

  • Espoon kulttuurikeskus
Tapiola