1. perioditiedote huoltajille

23.8.2022 7.15

Lukuvuosi on käynnistynyt Kaitaalla vauhdikkaasti. Lukiolaiset tapasivat omat ryhmäläisensä ja ryhmänohjaajansa heti ensimmäisinä koulupäivinä. Ryhmänohjaajan johdolla käytiin läpi lukuvuoteen liittyviä tärkeitä asioita ja joitain muuttuneita käytänteitä. Näistä kotia koskevat lähinnä seuraavat:

  • Opiskelijat voivat myöhästyä oppitunneilta korkeintaan 15 minuuttia, näin pyritään takaamaan oppituntien keskeytyksetön opiskelurauha.
  • Poissaolojen selvityksestä on siirrytty poissaolojen ilmoitukseen. Huoltaja ilmoittaa mahdollisesta poissaolosta etukäteen Wilman kautta (tarkemmat ohjeet Wilman tiedotteessa).

Ensimmäisen vuositason opiskelijat pääsivät ryhmäytymään 17.8. koululla järjestetyssä ykkösten päivässä. Tuutorit ja opettajat olivat ykkösten kanssa viettämässä mukavaa iltapäivää koulun pihalla. Vaikka voitto ei aina ole tärkein, niin todettakoon, että tällä kertaa luokkakisan voiton vei 22A.

Koko koulua koskeva seuraava iso tapahtuma on 1.9. järjestettävä luontopäivä. Luontopäivää vietetään tänä vuonna Itämeri-teemalla. Kaitaan lukio osallistuu luontopäivän puitteissa Itämeri-päivän (virallisesti 25.8.), Suomen luonnon päivän (virallisesti 28.8.) sekä Espoo-päivän (virallisesti 27.8.) viettoon. Monta kärpästä samalla iskulla! Luontopäivän aikana opiskelijoilla ei ole lukujärjestyksen mukaista opetusta, vaan koulupäivä mennään poikkeusaikataululla. Lukiolaiset pääsevät päivän aikana ratkomaan ongelmia ryhmissä Hanikan luontopolun alueella, toivottavasti kauniissa ilmassa. Luontopäivä järjestetään kuitenkin säästä huolimatta, joten säänmukainen varustus on myös lukiolaiselle tarpeellinen.

Vanhemmille vuositasoille tärkeitä 1. periodin asioita on tietenkin ylioppilaskirjoitukset. Syksyn yo-kirjoituksiin osallistuville järjestetään 30.8. yo-info, joka on kaikille syksyn kirjoittajille pakollinen tapahtuma. Itse kirjoitukset järjestetään aikavälillä 12.9.-26.9.

Vanhempainillat ovat tärkeä yhteistyön muoto kodin ja koulun välillä. Lähetämme kutsun vanhempainiltoihin Wilmaviestillä (alle 18-huoltajille) tai sähköpostitse (yli 18-v vanhemmille). Lisäksi kotisivuilla tiedotetaan vanhempainilloista.

Lukuvuoden vanhempainillat järjestetään seuraavasti:

  • ykkösten vanhempainilta tiistaina 30.8.
  • kakkosten vanhempainilta tiistaina 25.10.
  • kolmosten ja nelosten vanhempainilta tiistaina 1.11.

 

Huoltajia tiedotetaan lukion toiminnasta Wilmassa julkaistavilla tiedotteilla sekä viesteillä. Jokaisen periodin alussa julkaistaan perioditiedote, jossa kerrotaan alkavan periodin tärkeimmistä asioista ja tapahtumista. Perioditiedote julkaistaan Wilma-tiedotteena ja julkaistaan lukion kotisivuilla. Lukion sosiaalisen median kanavista voi myös seurata lukion toimintaa arjessa.

Mukavaa alkanutta lukuvuotta ja alkavaa syksyä!

YT

Anni Pajari-Talasniemi

virka-apulaisrehtori

 

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti