Salin täydeltä yhteisen elämyksen lumoa: Sellosalin syksyn 2022 liput myydään nyt

1.6.2022 7.00Päivitetty: 9.8.2022 7.35

Sellosalin syyskausi 2022 on tulvillaan kovia kotimaisia ja upeita ulkomaisia musiikkielämyksiä jokaiseen makuun, esittävän taiteen taikaa sekä kulttuurin riemua myös kaikkein pienimmille. Nyt voimme taas kokea elävän, hengittävän esityksen ainutlaatuisuuden yhdessä muiden kanssa.

Kotimaisia eturivin musiikkinimiä ja pitkän linjan legendoja nähdään Sellosalissa pitkin syksyä. Juhlavuosia viettävät muun muassa Kaija Kärkinen & Ile Kallio Band ja Sellosalin ikisuosikki Hoedown-yhtye, jonka 20-vuotisjuhlakonsertin solistina on Edu Kettunen. Esittelyjä kaipaamattomia suosikkeja ovat myös 22-Pistepirkko, Scandinavian Music Group, Marjo Leinonen & Viranomaiset, Dave Lindholmin Kynä ja kumppanit, KNIPI, Pete Parkkonen, The 69 Eyes ja Jukka Poika.

Ajankohtaisia, tunnustettuja ja palkittuja artisteja nähdään useita, kuten Teosto-palkintoehdokkaat Litku Klemetti ja Yona, joka pokkasi myös Kriitikoiden valinta -Emman. Nuoren polven kiinnostavimpia nimiä syysilloissa ovat muun muassa tulokas-Emmalla palkittu VIIVI, omaleimaista nyky- ja kansanmusiikkia luova Vilma Jää, Younghearted, Espoosta kotoisin oleva Olivera sekä tuplakonserteissa esiintyvät Tiisu ja Luukas Oja sekä Paul Elias ja niin ikään espoolaistaustainen Jutta Rahmel.

Musiikkisyksy päättyy jouluisiin tunnelmiin. Suursuositut Osmo Ikonen ja Lenni-Kalle Taipale ulottavat Joulurieha-kiertueensa myös Sellosaliin. Gösta Sundqvistin ironisiakin jouluhavaintoja tulkitsevat M eli Minja Koski, muusikko-näyttelijä Mikael Saari sekä Lumos-jousikvartetti. Odotetussa Rajaton Joulu -konsertissa soivat kaikkein rakkaimmat uudet ja vanhat joululaulut 25-vuotista uraansa juhlivan lauluyhtyeen tulkintoina.

Jazzia ja improvisoitua musiikkia on Sellosalin syksyssä ilahduttavan runsaasti tarjolla sekä kansainvälisin että kotimaisin voimin. Legendaariselle ECM-levymerkille levyttävän norjalaissaksofonistin Trygve Seimin Helsinki Songs -kokonaisuus saapuu 24. elokuuta Sellosaliin juhlistamaan Espoon kaupungin 50-vuotisjuhlaviikkoa. Juniper-levystään vastikään Jazz-Emman ja Teosto-palkinnon napannut, hurjassa nosteessa oleva saksofoni-säveltäjä Linda Fredriksson konsertoi lokakuussa. Sointi Jazz Orchestraa tähdittää virolais-tanskalainen alttosaksofonisti ja säveltäjä Maria Faust. Modernin jazzkitaran suuri nimi, odotettu Bill Frisell (USA) esiintyy lokakuun lopussa uusimman Harmony -kokoonpanonsa kanssa.

Taidemusiikin monivivahteiset harmoniat soivat akustiikaltaan erinomaisessa Sellosalissa erityisen hyvin. Luvassa on uutta ja vanhaa kamarimusiikkia Tapiola Sinfoniettan Hetkiä-konserttisarjassa, Seppo Pohjolan kantaesityssarjan toinen osa sekä Perttu Haapasen musiikillinen näyttämöteos Podium CHANGEnsemblen esittämänä. Maailmanmusiikin uusimpia tuulia kuullaan 14. syyskuuta, kun tuplaillassa esiintyvät saamelaisesta joikutraditiosta ammentava palkittu Solju sekä Kaija Saariahon Innocence-oopperassa kansainvälisiä kriitikoitakin hurmannut kansanmuusikko-laulaja Vilma Jää. 

Esittävien taiteiden ystäville on tarjolla harvinaisuuksia heti syksyn aluksi, kun brittiläisen Stephen Mottram’s Animata -nukketeatteriryhmän visuaalisia ja musiikillisia yllätyksiä sisältävä, aikuisyleisölle suunnattu ’In Suspension’ saapuu Sellosaliin osana kansainvälistä nukketeatterifestivaalia Sampoa. Naurukevennystä arkeen tarjoavat muun muassa yhdennaisen komedia Luolanainen Minna Koskelan esittämänä, Jenni Janakan stand upia ja monologinäytelmää riemastuttavasti yhdistävä Tarjoiluehdotus sekä Minttu Mustakallion ja Ville Virtasen improvisaatioilottelu Minttu sekä Ville.  

Lapset ovat Sellosalille tärkeä – ja tinkimätön – yleisö. Lasten lauantait tuovat lavalle lemppariartisteja Pikku Papun Orkesterista Tuomo Rannankariin ja Mimmeihin. Maaginen Kalevala -lastenmusikaali ammentaa metsästä, luonnosta ja perinteestä; syyskuussa Vauvan päivänä nähdään Silkkipaperitaivas-esitys, jossa teatterin pariin pääsevät myös aivan pienet. Arkiaamuissa tarjolla on värikästä konsertti-, elokuva- ja teatteriohjelmaa päiväkoti- ja kouluikäisille.  

Sellosalin iltapäivätapahtumat tuovat tasokasta kulttuuria edullisesti ja osin kokonaan maksuttomasti kaikenlaisille ja kaikenikäisille yleisöille. Tarjolla on mm. Tango del Norten argentiinalaisia säveliä sekä laulaja Emma Salokosken ja harmonikkataiteilija Johanna Juholan vivahteikasta duoa. Maksuton iltapäiväohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan elokuussa. 

Tutustu Sellosalin koko syyskauden ohjelmistoon ja osta liput(ulkoinen linkki) elämysten äärelle. 

Lämpimästi tervetuloa!

  • Sellosali
Leppävaara