Espoo ottaa käyttöön henkilöstön kannustuslisän osassa päiväkodeista

14.6.2022 11.28Päivitetty: 16.6.2022 11.27
Lapset keräävät mustikoita
Kuva: Taru Turpeinen

Espoon kaupungin suomenkielisessä varhaiskasvatuksessa otetaan käyttöön henkilöstön kannustuslisä tietyin kriteerein valituissa päiväkodeissa. Kannustuslisää maksetaan 1.8.2022 alkaen 160 euroa/kk tehtäväkohtaisen palkan lisäksi. Lisä on määräaikainen ja sitä maksetaan 31.7.2023 saakka.

Kannustuslisää maksetaan kaikille soveltuvan koulutuksen omaaville varhaiskasvatuksen opettajille, erityisopettajille, sosionomeille ja lastenhoitajille valituissa päiväkodeissa. Lisää maksetaan myös päiväkotien johtajille, kieli- ja kulttuuriopettajille, laaja-alaisille varhaiskasvatuksen erityisopettajille sekä lastenhoitajan varahenkilöille, jotka työskentelevät vähintään 50 prosenttia työajasta valintakriteerit täyttävissä päiväkodeissa. Lisään ovat oikeutettuja myös lastenhoitajan tehtäviin pätevöityneet henkilöt, jotka hoitavat määräaikaisesti varhaiskasvatuksen opettajan tai varhaiskasvatuksen sosionomin tehtäviä ko. päiväkodeissa.

Määräaikaista lisää tullaan maksamaan arviolta 300 varhaiskasvatuksen työntekijälle.

Ajoissa aloitettu varhaiskasvatus tukee koko opinpolkua

”Pääkaupunkiseudulla on tällä hetkellä valtava pula varhaiskasvatuksen työntekijöistä, eikä Espoo valitettavasti ole tässä poikkeus. Haluamme olla houkutteleva työnantaja ja lisätä eri keinoin varhaiskasvatuksen ammattilaisten kiinnostusta hakeutua töihin Espooseen”, kertoo Espoon kaupungin kasvun ja oppimisen toimialajohtaja Harri Rinta-aho.

Nyt käyttöön otettavan kannustuslisän piiriin on valittu päiväkoteja, joissa on ollut haasteita täyttää avoimia työpaikkoja. Tarkoituksena on tukea tällaisia päiväkoteja sosioekonomisin perustein valituilla alueilla.

”Kyse on ns. myönteisestä erityiskohtelusta, jolla halutaan kohdentaa resursseja erityisesti sinne, missä tuen tarve on tavallista suurempi. Tästä on saatu koulumaailmassa hyviä kokemuksia”, Rinta-aho sanoo.

Ajoissa aloitettu varhaiskasvatus tukee sujuvaa opinpolkua ja siirtymävaiheita kaventaen lasten välisiä eroja oppimistuloksissa kouluissa.

Espoolla merkittäviä panostuksia varhaiskasvatuksen työvoiman saatavuuteen

Espoon kaupunki pyrkii kehittämään pitkäjänteisesti varhaiskasvatuksen houkuttavuutta työnantajana.

Nyt käyttöön otettava kannustuslisä on osa vuoden 2021 syksyllä aloitettua kehitystyötä, jolla pyritään saamaan lisää työntekijöitä varhaiskasvatukseen.

Kaupunki tukee muun muassa varhaiskasvatuksen työntekijöiden täydennyskouluttautumista ja rakentaa aktiivisesti koulutus- ja urapolkuja esimerkiksi lastenhoitajasta varhaiskasvatuksen opettajaksi. Erilaisia toimenpiteitä on useita ja käytössä on esimerkiksi rekrytoiva työvoimakoulutus, oppisopimusyhteistyö Seuren kanssa ja uusien työntekijöiden mentorointiohjelma. Keskeistä on myös työhyvinvoinnin edistäminen ja tukeminen.

”Tavoitteemme on, että Espoo on oppimisen ja sivistyksen kärkikaupunki. Kaikkien kehittämistoimiemme viesti on, että Espoossa varhaiskasvatuksen ammattilaisten osaamista ja asiantuntemusta arvostetaan”, Rinta-aho sanoo.

  • Varhaiskasvatus