ERASMUS+ yhteistyö valencialaisen Los Olivos-koulun kanssa

Julkaistu: 3.6.2022 10.32Päivitetty: 22.6.2022 13.25
Opiskelijaryhmä seisoo nurmikolla.
Valenciaan lähtevät opiskelijat odottavat jo innolla espanjalaisiin opiskelijoihin tutustumista.Kuva: Eevamaija Roininen

Kaitaan lukio on kunnostautunut jälleen kansainvälisessä toiminnassaan. Kaikki lähti liikkeelle koulumme Erasmus-akkreditoinnista, jonka pääarkkitehti on ollut kieltenopettajamme Eevamaija Roininen. Akkreditoinnin varmistuttua olemme päässeet aloittamaan Erasmus+ liikkuvuushankkeen valencialaisen Los Olivos-koulun kanssa. Projekti on jo alkanut opettajien etäkokouksilla, opiskelijoiden esitehtävillä ja tutustumisella toisiinsa ja projektin teemoihin. Kaitaan lukio on osa UNESCO-koulujen maailmanlaajuista verkostoa ja teemat ovat UNESCO:n periaatteiden mukaisia. Pääteemana on lasten innostaminen kieliin Suomessa ja Espanjassa, sivuteemana on ympäristö ja UNESCO-maailmanperintökohteet. Hankkeen nimi on Multilingualism - Opening a World of Opportunities.

Los Olivos ei ole Kaitaalle aivan uusi tuttavuus. Los Olivos on Valenciassa toimiva yhtenäiskoulu, jossa on oppilaita ja opiskelijoita päiväkodista lukioon. Kyseessä on osuuskunta, joka vastaa itse toiminnastaan. Olemme vierailleet koulussa jo kaksi kertaa, ja Valenciasta on tullut vieraita Kaitaalle kerran. Los Olivos on brittiläinen koulu, jossa opetetaan pääasiassa englannin kielellä, mikä helpottaa opiskelijoidemme kommunikaatiota yhteistyökumppaniemme kanssa. Meiltä lähtee 11 opiskelijaa ja kaksi opettajaa viikon kestävälle vierailulle lokakuun alussa. Opiskelijoille avautuu mahdollisuus ideoida ja toteuttaa espanjalaisten nuorten kanssa kielipajoja lapsille Los Olivosin koulussa ja vastavuoroisesti Suomessa. Lisäksi tiedossa on mm. UNESCO-maailmanperintökohteisiin tutustumista sekä hiekkarannan puhdistamista muovijätteestä.

Niin kaitaalaiset opiskelijat kuin me opettajat olemme innoissamme yhteistyöprojektista ja siitä, että meillä on mahdollista tutustua uusiin ihmisiin ja paikkoihin Espanjassa. Olemme iloissamme myös siitä, että pääsemme esittelemään Suomea ja Kaitaata vastavierailun aikaan ensi maaliskuussa. Paul Caulfield, joka vastaa projektista Espanjassa, kertoi niin ikään, että myös Valenciassa ollaan hyvin innostuneita. Projektimme on todiste siitä, että koronan jälkeen on jälleen elämää ja auringonpaistetta.

Erkki Heikkilä-Kyyhkynen

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti