Ennennäkemätön e-urheilutapahtuma Elisa Masters Espoo ’22 syksyllä Espoon Metro Areenalle

13.6.2022 10.27
Elisa Masters Espoo ’22 -tunnus
Kuva: Elisa

Elisa Masters Espoo ’22:n järjestetään Espoon Metro Areenalla 18.–20.11.2022. Turnaus on osa kansainvälistä e-urheilun turnauskokonaisuutta, ESL Pro Touria, ja se tuo maailman huippupelaajat Espooseen.

Elisa Masters Espoo ’22 -turnaus on maailman ensimmäinen ESL Pro Tourin kumppanin järjestämä turnaus. Espoon turnauksessa jaetaan palkintorahoina 200 000 dollaria sekä taistellaan paikasta arvostettuun Intel® Extreme Masters (IEM) Katowice 2023 -turnaukseen, jossa yli satatuhatta e-urheilun fania kokoontuvat vuosittain seuraamaan, kun maailmanhuiput kilpailevat 1 000 000 dollarin palkintopotista. Turnauksissa pelataan Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) -peliä. 

- E-urheilu ja pelaaminen on iso ilmiö kansainvälisesti, ja tarjoaa nuorille väylän ja yhteisön kehittyä huippuosaajaksi, ja jopa reitin työelämään. Espoo haluaa olla edelläkävijä nopeasti kasvavan digitaalisen kulttuurin ja liiketoiminnan edistäjänä, kertoo elinvoimajohtaja Mervi Heinaro

- E-urheilu on kansainvälisesti kasvava yleisölaji,  jonka merkitystä ei Suomessa ole vielä täysin ymmärretty. Tapahtuma nostaa e-urheilun tunnettuutta ja tuo sen laajemman hyödynnettävyyden esiin sekä edistää ymmärrystä pelaamisesta ja sen ympärille muodostuneesta kokonaisuudesta, sanoo Kimmo Leinonen, Espoon e-urheilun koordinaattori.

Tietoa Elisa Masters Espoo ‘22 -turnauksesta:

 • Lohko-ottelut pelataan studiossa 16.–17.11.2022 
  2 x 6 joukkueen Round Robin -lohkoa (Best-of-1).
  Lohkojen voittajat etenevät semifinaaleihin.
  Lohkojen 2. ja 3. sijoilta on pääsy suoraan puolivälierän peleihin.
 • Yleisölle avoin tapahtuma, Elisa Masters Espoo ’22, 18.–20.11.2022 Espoon Metro Areenalla. 
  Pudotuspelit pelataan Single Elimination -formaatilla.
 • Turnauksen palkinnot: 200 000 dollarin palkintopotti. Lisäksi turnauksen voittaja pääsee arvostettuun Intel® Extreme Masters (IEM) Katowice 2023 -turnaukseen kilpailemaan 1 000 000 dollarin palkintopotista.
 • Tapahtuman ikäraja: 16 vuotta, huoltajan kanssa 13 vuotta

Tapahtuman järjestää Elisa ja Espoon kaupunki on Elisa Masters Espoo ’22 kumppani.

 

Tapiola