Tila- ja asuntojaosto hyväksyi Tilapalvelut-liikelaitoksen osavuosikatsauksen 

Julkaistu: 23.5.2022 8.45Päivitetty: 23.5.2022 10.52

Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto merkitsi tiedoksi Tilapalvelut-liikelaitoksen osavuosikatsauksen 1–4/2022 ja esittää kaupunginhallitukselle, että valtuusto alentaa Tilapalvelut-liikelaitoksen tulostavoitetta 8,0 milj. euroa. 

Vuoden 2022 tulostavoite, 27,818 milj. euroa, ei toteudu alkuperäisen tulostavoitteen mukaisesti. Syynä tulostavoitteen alittamiseen ovat Espoon sairaalan myynti sekä asuntopalvelujen palvelussuhdeasuntojen vuokrauksen siirtyminen Tilapalvelut-liikelaitokseen. 

Osavuosikatsauksen yhteydessä esitetään tulostavoitteen tarkastamista 8,0 milj. eurolla niin, että muutettu tulostavoite on 19,760 milj. euroa. Tällä tulostavoitteella ennustetaan tavoitteen toteutuvan. 

Tilapalvelut-liikelaitoksen käynnissä olevat investointihankkeet etenevät pääosin normaalisti. Investointeihin vaikuttaa rakennusalan tilanne ja materiaalien, erityisesti puun ja teräksen, hinnan nousut, jotka ovat vähentäneet tarjousintoa ja nostaneet tarjottujen urakoiden hintaa. Euroopan turvallisuustilanne vaikuttaa materiaalien saatavuuden kautta urakkahintoihin. Hankkeiden ajoitusta tarkastellaan vuoden aikana. 

Tilapalvelut-liikelaitoksen osavuosikatsaus 1–4 /2022 esityslistan liitteenä  

Selostukset ajankohtaisista asioista ja muut asiat 

Jaosto kuuli selostukset seuraavista asioista: 

  1. Ajankohtaiset tila- ja sisäilma-asiat 
  2. KETS-toimintasuunnitelmaraportti

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan. 

Esityslistat ja pöytäkirjat 

  • Kaupunginhallitus