Red Nose Company vieraili Kaitaalla

Julkaistu: 16.5.2022 16.34
kaksi näyttelijää lavalla
Kuva: Kaitaan lukio

“Punanenä on maailman pienin naamio. Se peittää näyttelijän nenä, mutta paljastaa samalla ihmisen naamion takaa. Nenä mahdollistaa aidon läsnäolon lavalla, sillä se pakottaa näyttelijän kohtaamaan omat heikkoutensa ja ne maneerit, joilla normaalisti selviydytään esityksen karikoista. - - Teatteriklovneria puhuttelee katsojaa antamalla mahdollisuuden sisäiseen puhdistumiseen naurun ja kyynelten kautta.” (https://www.rednose.fi/teatteri/)

Red Nose Company on klovneriaan erikoistunut teatteriryhmä, joka on toiminut vuodesta 2005 lähtien. Kiertueteatterina Red Nose Company on saavuttanut vuosien varrella suuria yleisöjä niin Kansallisteatterin lavalla kuin koulujen juhlasaleissakin.

Kaitaan lukion ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat pääsivät tutustumaan teatteriklovneriaan Babylon-nimisen esityksen kautta. Babylon on ajankohtainen ja rohkea komedia, joka esittelee vallankäytön tilanteita ja valtasuhteita naisnäkökulmaa hyödyntäen. Lavalla nähtiin muun muassa diktaattori ja Katariina Suuri, mutta myös urheilusankareita ja viihdemaailman tähtiä. Esitys jätti paljon mietittävää sen suhteen, miten meihin vaikutetaan ja mistä vaikutusvalta syntyy. Ajatuksia herätti esityksessä myös se, miten oma käytöksemme vaikuttaa muihin ihmisiin ja millaisia jälkiä se voi jättää.

Rooleissa olivat Minna Puolanto (Babylon) ja HAnna Seppä (Ré, Babylonin palvelija).

 

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti