Vanhojen tanssit kakkosten kevään kohokohtana

Julkaistu: 29.4.2022 5.55
tanssijoita juhlasalissa
Kuva: Marjut Lindqvist

Kaitaan lukion kakkosluokkalaisten vanhojen tansseja päästiin tanssimaan monien vaiheiden ja epävarmuuksien jälkeen huhtikuun 28. päivä juuri ennen vappua. Koko viikon ajan kakkosten keskuudessa kytenyt jännitys ja innostuneisuus saivat arvoisensa päätöksen, kun tanssiparit astelivat lukion liikuntasaliin Espoon Puhallinorkesterin säestäminä. Orkesteria johti Simo Kanerva. 

Pinkit ja hopeiset ilmapallot, salin valaistus ja kauniit puvut loivat unohtumattoman tunnelman kakkosten juhlapäivään. Juontaja Jaakko Heikkilä esitteli parinsa Jenna Salkolan kanssa tanssijat yleisölle sisäänmarssin jälkeen, jolloin parit myös palkittiin raikuvilla aplodeilla.

Perinteisten tanssien, kuten tangon, cicapon sekä wienervalssin, lisäksi vanhat olivat harjoitelleet oman tanssinsa. Oman tanssin koreografiasta vastasivat Maisa Karpala, Anna Sileoni, Emmi Kyöstiö ja Alexandra Vuks. Tanssin humoristiseen ja rentoon tunnelmaan oli helppo yhtyä myös yleisön puolelta.

Ennakolta paljon puhuttaneet pukujen istuvuus, rusketuksen sävy tai kenkien hiertäminen eivät tanssiaispäivänä enää opiskelijoita vaivanneet. Kaikki sujui suunnitelmien mukaan ilman turhia paineita. Iltatilaisuuden lopuksi myös vanhemmat, sukulaiset sekä tanssijoiden muut läheiset pääsivät liikunnanopettajien oppiin. Kiitos Jari Snell ja Anu Skyttä panoksestanne vanhojen tanssien järjestelyissä ja tanssien opettamisessa. Erityiskiitos kaikille tanssipareille!

Sanna Makkonen, äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti