Tutkijat kotieläinten jäljillä Talomuseo Glimsissä

5.4.2022 11.22Päivitetty: 12.4.2022 7.16
Suurennuslasi, hevosen pääkallo, dna-ketju, mikroskooppi
Kuva: Fiander Graphics / KAMU Espoon kaupunginmuseo

Talomuseo Glimsissä avautuu 14.4.2022 toiminnallinen Tutkijat kotieläinten jäljillä -näyttely, jossa päästään kurkistamaan DNA-tutkijan kammioon. Näyttely kertoo mielenkiintoisia, uusimpia tutkimustuloksia suomenhevosen perimästä. Näyttelyssä ja siihen tiiviisti liittyvässä ohjelmassa tutustutaan myös muihin suomalaisen maaseudun eläimiin sekä pohditaan ihmisten ja kotieläinten yhteiselon muuttumista.

Näyttely kertoo yleisölle, mitä kaikkea DNA-tutkimuksen kautta on saatu selville, esimerkiksi miten suomenhevosesta on 100 vuoden aikana kehittynyt niin monipuolinen hevonen. Talomuseo Glims on tehnyt yhteistyötä Helsingin yliopiston suomenhevosen alkuperää tutkivan hankkeen tutkijoiden kanssa. Tutkijat keräsivät biomuistoja ympäri Suomen DNA-tutkimusta varten, joten näyttelyssä on esillä aitoja näytteitä, muun muassa hevosten jouhinippuja ja luunäytteitä.

Tutkijat kotieläinten jäljillä -näyttely jatkaa Glimsin kestävän kehityksen teemaan liittyvien näyttelyjen sarjaa, jonka käynnisti viime vuonna avautunut Sankaripölyttäjät-näyttely. Museokävijällä on nyt mahdollisuus tutustua monipuolisesti uusimpiin tietoihin ihmisten ja eläinten perimästä, sillä KAMU Espoon kaupunginmuseon Johtolankoja juurillemme -näyttely tarkastelee ihmisen perimää ja sen kautta sukelletaan etsimään juuriamme esihistoriasta.

Tutkijat kotieläinten jäljillä
14.4.2022–26.2.2023
Talomuseo Glims
espoonkaupunginmuseo.fi/glims

 

  • Historia
Espoon keskus