Penkkarit

Julkaistu: 1.4.2022 15.53
kolme abia penkkareissa pukeutuneina
Kuva: Marjut Lindqvist

Kirjoitukset ovat vihdoinkin ohi ja eilen juhlittiin penkkareita

Abiturientit juhlivat eilen lukiourakan päättymistä opettajien sekä koulumme henkilökunnan jaa rehtorin, Harri Henttosen, kanssa. Minä, abiturientti Emma Soini olen erittäin kiitollinen kaikesta siitä kannustuksesta, jota olen koulukavereiltani, opiskelijoilta ja ihanilta opettajiltamme saanut. Lukion aikana kokeisiin, esitelmiin ja lopulta ylioppilaskirjoituksiin valmistautuminen on vaatinut raskasta työtä. Me abiturientit olemme opiskelleet hiki hatussa lakkimme eteen. Nyt on siis todellakin aika juhlia ja olla ylpeitä saavutuksistamme.

Penkkarit eli penkinpainajaiset on noin sata vuotta vanha perinne, joka yleensä järjestetään ennen lukulomalle siirtymistä. Koronaepidemian takia viisaat päättäjät kuitenkin siirsivät juhlaa maaliskuun viimeiselle päivälle. Onneksi pitkä odotus palkittiin ja sairastumisriski saatiin minimoitua ennen kirjoituksia. Juhla alkoi jo aamu yhdeksältä, kun Harri Henttonen piti abeille puheen ja osallistujat nauttivat Judithin järjestämästä aamupalasta.

Penkkaripäivä huipentui Espoon lukioiden yhteiseen rekka-ajeluun, jonne lähdettiin Tapiolan urheilupuiston kokoontumispaikalta. Sitä ennen Kaitaan lukion abit kiinnittivät lakanoita omiin rekkoihinsa ja palkitsivat oman koulun oppilaita ja opiskelijoita karkkisateella. Aurinkoinen sää suosi penkkareihin osallistujia ja ajelua seuraamaan tulleita espoolaisia. Seuraavaksi oli vuorossa leikkimielinen tittelien jako. Olen kiitollinen teille kaikille, jotka äänestitte minua vuoden hikeksi eli: ahkeraksi, esimerkilliseksi ja viisaaksi. Kuten lyhyessäpuheessani sanoin: “Muistakaa olla ahkeria ja luottakaa itseenne, se kantaa elämässä pitkälle.”

Emma Soini

 

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti