Kilometrikisa kannustaa arki- ja työmatkapyöräilyyn

14.4.2022 12.39Päivitetty: 19.4.2022 7.39
Kaksi pyöräilijää urbaanissa katumaisemmassa
Kilometrikisaan voi osallistua yhdessä työkavereiden kanssa.Kuva: Heidi-Hanna Karhu

Olemme tänäkin vuonna mukana työpaikka- ja arkipyöräilyyn innostavassa Kilometrikisassa. Viime vuosina noin 500 Espoon kaupungin työntekijää on osallistunut leikkimieliseen kisailuun. Kilometrikisa alkaa 1.5. ja päättyy autottomana päivänä 22.9. Kilometrikisa on kaikille osallistujille maksuton ja sen järjestää Pyöräilykuntien verkosto ry.

Kilometrikisa(ulkoinen linkki) on työyhteisöjen, yhdistysten, seurojen, harrastusporukoiden, ystävysten tai minkä vain joukkueiden välinen leikkimielinen kilpailu, jossa osallistujat kirjaavat ylös pyöräilykilometrejään- ja minuuttejaan ja kartuttavat oman joukkueen saldoa.

Järjestämme tänäkin vuonna kisan yhteydessä oman hyväntekeväisyyskampanjan, joten kilometrejä ja kuntoa kartuttamalla voi samalla kerätä rahaa hyvään tarkoitukseen.

Pyöräilyyn kannustavan Kilometrikisan etuna on, että siihen osallistuminen ei vaadi erityisiä taitoja ja lähes jokaiselta suomalaiselta löytyy pyörä. Kisa houkuttelee pyörän selkään kaiken kuntoisia osallistujia. Vauhdin voi säätää oman kunnon mukaan.

Työpaikoille mahdollisuus lisätä yhteisöllisyyttä

Kilometrikisaan osallistuakseen työyhteisön yhden jäsenen tulee luoda kisaan joukkue, johon muut ilmoittautuvat. Osallistujat kartuttavat oman joukkueen kilometrisaldoa. Työmatkojen lisäksi mukaan voi kirjata vapaa-ajan pyöräilymäärät.

Aiemmin mukana olleiden mielestä osallistuminen Kilometrikisaan on lisännyt vuorovaikutusta, joukkuehenkeä ja ryhmään kuulumisen tunnetta. Pyöräilyä edistävillä toimenpiteillä työpaikka voi osoittaa tukevansa terveyttä edistäviä ja kestäviä kulkumuotoja.

Kuntakohtaista saldoa kartuttamassa

Kilometrikisassa näkyvät myös kuntakohtaiset tulokset ajetuista kilometreistä. Jokainen polkija, joka on tallentanut tiedon omasta kotikunnastaan omiin tietoihinsa, alkaa automaattisesti kartuttamaan myös oman kuntansa kilometrisaldoa. 

Ilmoittautuminen Kilometrikisaan on käynnissä. Kerää joukkue kasaan tai osallistu vaikkapa oman työyhteisösi pyöräilyporukkaan!

  • Töissä Espoolla
  • Kestävä kehitys
Koko Espoo