Åland 100 år av egensinne

Julkaistu: 6.4.2022 11.35Päivitetty: 6.4.2022 12.13
opiskelijat istuvat kilpailemassa koulun sohvilla
Opiskelijat kisaavat Ahvenanmaa-viikolla tietovisassaKuva: Aaro Muhonen

Kaitaan lukiossa juhlistettiin Ahvenanmaan 100-vuotista itsehallintoa viettämällä kansallista Ahvenanmaa-viikkoa 21.-25.3.2022.

Ruotsin opettajat olivat järjestäneet välitunneille teemaan sopivaa toimintaa. Tiistaina kisattiin parhaan Ahvenanmaa-tietäjän tittelistä Kahootin merkeissä. Keskiviikkona opiskelijat pääsivät tutustumaan elämään ja opiskelumahdollisuuksiin Ahvenanmaalla videoiden kautta.

Torstaina metsästettiin kadonneita vaakunoita lukion käytäviltä. Viikon päätteeksi instagramin kautta jaettiin vinkkejä, kuinka viettää Fredagsmysiä ahvenanmaalaisittain. Lisäksi ruotsin oppitunneilla perehdyttiin ahvenanmaalaiseen elinkeinoelämään.

Toukokuussa Kaitaan lukiosta lähdetään opintomatkalle Ahvenanmaalle. Ahvenanmaa-viikon myötä matkan suunnittelu alkoi tosissaan. Opintomatkalla päästään tutustumaan niin Ahvenanmaan historiaan ja kulttuuriin kuin opiskelu- ja työmahdollisuuksiin. Teemme yhteistyötä Ahvenanmaan lukion ja ammattikorkeakoulun kanssa. Kuulumisia ja kuvia opintomatkalta tiedossa ennen kesälomaa!

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti