Piha-alueiden kunnossapito vaikeaa - hiekoitussepeli on tilapäisesti loppu

10.3.2022 13.22

Kulunut talvi on ollut talvikunnossapidon kannalta poikkeuksellisen vaikea. Lumisateiden jälkeiset piha-alueiden auraukset ovat vaatineet paljon, mutta niiden lisäksi tarve liukkaudentorjuntaan on ollut jatkuvaa.

Ulkolämpötilat ovat sahanneet nollan molemmilla puolin, jolloin jo aiemmin tehty liukkaudentorjunta on nopeasti menettänyt tehonsa.

Tilanne näkyy Etelä-Suomessa konkreettisesti siinä, että liukkaudentorjunnassa käytetty kuiva hiekoitussepeli on loppunut laajalta alueelta. Tilapalvelut-liikelaitos on saanut viimeisimmän erän Tampereelta; nyt hiekoitussepeliä ei saada sieltäkään.

Tilapalvelut selvittää edelleen eri vaihtoehtoja saada hiekoitussepeliä kaupungin käytössä olevien kiinteistöjen piha-alueiden liukkauden torjuntaan. Tilapalvelujen kiinteistönhoitajat torjuvat liukkautta sepeliä odotellessa muilla keinoin. Kiinteistönhoitajat on ohjeistettu karhentamaan kulkureittien pintoja koneellisesti sekä rikkomaan jäätä manuaalisesti pahimmista paikoista kiinteistöjen piha-alueilta.

Tilapalvelut pahoittelee tilojen käyttäjille aiheutunutta haittaa ja harmia.