Kolme nuorta naista. Afganistan. Eurooppa.

Julkaistu: 7.3.2022 9.13Päivitetty: 17.3.2022 6.29

Torstaina 21.4. järjestetään Kaitaan lukiossa elokuvanäytös, joka toteutetaan yhteistyössä tuotantoyhtiö Kinocompanyn kanssa. 

Elokuva kertoo kolmesta nuoresta afganistanilaisesta naisesta, ZAKIA (25), FATIMA (21) ja FARIBA (16), jotka harjoittelevat alppihiihtoa Bamyanissa eurooppalaisten vapaaehtoisjärjestöjen järjestämässä naisten hiihtokoulussa ja unelmoivat ammattihiihtäjän urasta. Taleban ei ole vielä noussut valtaan, joten naisten on mahdollista liikkua vapaasti, pukeutua lasketteluasuun ja urheilla. Kolmikon eurooppalainen hiihto-opettaja ANA (30) tarjoaa heille mahdollisuutta matkustaa Eurooppaan kouluttautumaan alppihiihdon opettajiksi ja heidän unelmansa askeleen lähempänä toteutumista. Perillä Euroopassa naiset huomaavat kuitenkin pian, että todellisuus ei vastaa kuvitelmia. He kohtaavat syvässä istuvat kulttuurierot ja eurooppalaisen ammattiurheilun ankarat standardit. Fyysisen etäisyyden lisäksi henkinen välimatka kotiin on pitkä.

Elokuvaesityksen jälkeen on paneelikeskustelu teemalla Kehitysapu 2.0. Paneelissa ovat mukana kansanedustaja Saara Hyrkkö, Liberan toiminnanjohtaja Lasse Pipinen, akatemiatutkija Eija Ranta ja Unicefin vaikuttamistyön johtaja Inka Hetemäki. Paneelissa on tarkoitus pohtia ja keskustella kehitysavun menetelmistä ja vaikuttamismahdollisuuksista. Aihe on ajankohtainen ja Euroopan päälle vyöryvä myös Ukrainan tilanteen seurauksena. 

Tämä projekti on eri oppiaineita yhdistävä kokonaisuus. Hankkeen valmistelussa ja toteutuksessa ovat olleet aktiivisesti mukana monet Kaitaan lukion aineryhmistä.

 

  • Kaitaan lukio
  • Ukraina
Espoonlahti