Jousenkaaren koulun uudet tilat valmistuivat Tapiolassa

31.3.2022 7.00
Jousenkaaren koulu valmistui maaliskuun lopussa.
Jousenkaaren koulun uudet, raikkaat tilat valmistuivat maaliskuun lopussa.Kuva: SRV Oyj

Musiikkipainotteisen Jousenkaaren koulun (os. Jousenkaari 10) oppilaat pääsevät nauttimaan syksystä 2022 alkaen nykypäivän toiveet täyttävistä musiikkitiloista, akustiikasta ja äänieristyksestä sekä turvallisista ja puhtaista koulutiloista. Jousenkaaren koulu Tapiolassa on valmistunut tavoitteiden mukaisesti ja Tilapalvelut-liikelaitos on vastaanottanut sen käyttöönottoa varten. Koulu tarjoaa monikäyttöiset ja muuntojoustavat tilat sekä avoimen oppimisympäristön noin 480 alakoululaiselle sekä ilta- ja viikonloppukäyttäjille.

Jousenkaaren uusi koulurakennus valmistui vanhan koulun välittömään läheisyyteen. Kaksikerroksisen koulun laajuus on 5 960 bruttoneliömetriä. Hanke käynnistyi kehitysvaiheella marraskuussa 2019, ja varsinaiset rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2020. Ennen koulun alkua syksyllä tilat vielä kalustetaan ja pihat viimeistellään.

”Jousenkaaren koulu on monella tapaa edistyksellinen hanke Tilapalveluille. Sovelsimme ensimmäistä kertaa perinteiseen urakkaan kevyellä kehitysvaiheella parannettua hankintamallia kuten elinkaarikouluissamme. Lisäksi olemme kiinnittäneet erityistä huomiota tilojen aiempaa parempaan tehokkuuteen tinkimättä toiminnallisuudesta”, sanoo Tilapalvelujen rakennuttamispäällikkö Reijo Yrjölä.

”Rakentamisen aikaisilla valinnoilla on suuri merkitys koulun käyttäjien hyvinvointiin sekä ympäristöön. Jousenkaaren koulun tiloissa painotimme sisäilmaltaan terveellisiä ja helposti huollettavia rakenteita ja materiaaleja. Lisäksi panostimme kiinteistön mahdollisimman pieneen energiakulutukseen ja hiilineutraalisuuteen erilaisilla ratkaisuilla kuten maalämmöllä ja katon aurinkopaneeleilla. Upea lopputulos on työmaan ja Espoon kaupungin hyvin toimineen yhteistyön ansiota”, kertoo SRV:llä hankkeesta vastaava yksikönjohtaja Saku Kosonen.

Koulu rakennettiin P1-puhtausluokan hankkeena, ja työmaan olosuhdehallintaan ja puhtauteen kiinnitettiin erityistä huomiota. Myös kosteudenhallinta on toteutettu työmaalla erityisellä tarkkuudella: kaikki sisärakentaminen on tehty kuivissa oloissa nopeasti pystytetyn vesikaton ja sääsuojan alla, materiaalien kuivatukseen on käytetty aikaa, koko rakentamisen ajan on tehty säännöllisiä kosteusmittauksia ja -tarkastuksia ja työmaalla on koko hankkeen ajan ollut Espoon kaupungin kosteudenhallintakoordinaattori.

Lisätiedot:

Reijo Yrjölä, rakennuttamispäällikkö, Tilapalvelut-liikelaitos, Espoon kaupunki, reijo.yrjola@espoo.fi

Tapiola