Hankintajohtajaksi Pihla Hynynen

24.3.2022 6.40

Kaupungin hankintajohtajan tehtävään on valittu (OTM, VT) Pihla Hynynen. Hynynen on työskennellyt Espoon kaupungilla vuodesta 2015 hankintalakimiehenä ja vuodesta 2018 johtavana hankintalakimiehenä.

Hankintajohtaja Pihla Hynynen.

”Pihla Hynysen syvä substanssiymmärrys ja näkemys hankinnan erilaisista toimintaympäristöistä vakuutti meidät”, toteaa hallinto- ja kehittämisjohtaja Markus Syrjänen.

Kaupungissa hankintojen kirjo on suuri ja volyymit isoja. Hankintajohtajan johtama hankintakeskus vastaa yli 100 kilpailutuksesta vuosittain. Vuosikustannuksina kyse on noin 400 m€ hankinnoista. Hankintakeskuksella on takana usean vuoden määrätietoinen ja menestyksellinen kehitystyö. Espoon hankintakeskus palkittiin Logy ry:n Vuoden 2020 hankintaorganisaationa yleisessä sarjassa.

”Näemme hankinnat osana strategista johtamista ja Espoo-tarinan toimeenpanoa. Etsimme näkemyksellistä hankintajohtajaa jatkamaan tätä menestystarinaa. Pihlalla on erinomaiset edellytykset lähteä johtamaan tätä kokonaisuutta. Hänellä on kaupungin toimialojen hankintoihin laaja-alainen ote ja kokemusta pitkältä ajalta”, Syrjänen sanoo.

”Vaikka hankintakeskus on tuttu, on edessä isoja haasteita ja uusia asioita. Hyvinvointialueuudistuksen myötä meidän on pystyttävä uudistamaan toimintamallimme vastaamaan tulevaisuuden organisaation tarpeita”, Pihla Hynynen kertoo. ”Lähden todella innostuneena kohti uutta, meillä on erinomainen porukka ja koko hankintakeskus on jo osoittanut pystyvänsä upeisiin kehitysaskeliin. Tästä on hyvä jatkaa.”

Hankintajohtajan paikka oli haettavana alkuvuodesta, ja paikkaan tuli määräaikaan mennessä 21 hakemusta.

  • Töissä Espoolla