Suomen suurin teatterifestivaali nuorelle yleisölle tarjoaa paikan käsitellä tunteita

Julkaistu: 25.2.2022 11.19Päivitetty: 1.3.2022 13.40
Lilla Svansjön
Lilla Svansjön, kuva Sören VilksKuva: Sören Vilks

Hurraa 12.-20.3.2022. Lasten elämä jatkuu ja esittävän taiteen äärellä saa käydä läpi tunteita uteliaisuudesta iloon ja suruun.

Pääkaupunkiseudun kulttuuripalvelut yhteistyössä Suomen Assitej-yhdistyksen kanssa järjestävät lasten ja nuorten esittävän taiteen Hurraa!-festivaalin 12.–20.3.2022. Festivaali tarjoaa korkealaatuisia esityksiä lapsille, nuorille ja perheille pääkaupunkisedun kulttuuritaloissa. Ohjelmistossa on fyysistä teatteria, sirkusta, tanssia ja nukketeatteria. Perinteisesti tuoreen kotimaisen esitystaiteen näyteikkunana tunnetun Hurraa!-festivaalin ohjelmistossa nähdään vuonna 2022 myös Suomen Assitej’n tuottamia kansainvälisiä esityksiä.

Vuoden 2022 Hurraa!-festivaalin kotimaisia helmiä Espoossa ovat Company Portmanteaun taidokas sirkusesitys Piste, piste, piste, Teatteri Tuomikon lempeän kauniisti surua käsittelevä ”Suru puserossa” ja Teatteri QO:n visuaalinen ja leikkisä "Ovisilmä - Ilolaulu arkielämälle".

Kansainvälinen ohjelmisto on koottu koronapandemian johdosta perutuista vuoden 2020 Bravo!-festivaalin mukaansatempaavasta esityksistä. Vuonna 2022 Espooseen saapuvat vihdoin Claire Parsons Co.:n ”LILLA SVANSJÖN” (Ruotsi), joka on sekä kriitikoiden että yleisön ylistämä erilainen versio klassisesta joutsenlammesta sekä Kompani Giraffin ”Tvärslöjd” (Ruotsi), sanaton esitys täynnä akrobatiaa ja taikuutta.

Espoon perhe-esitykset
La 12.3. klo 15 Claire Parsons Co: Lilla Svansjön - Kannusali (ruotsinkielinen)
La 12.3. klo 15 Company Portmanteau: Piste, piste, piste - Sellosali (sanaton)
Ke 16.3. klo 18 Teatteri Tuomikko: Suru puserossa - Lasten kulttuurikeskus Aurora (suomenkielinen)
La 19.3. klo 10 Teatteri QO: Ovisilmä - Ilolaulu arkielämälle - Lasten kulttuurikeskus Aurora (suomenkielinen)

Espoon arkiaamuesitykset
Ti 15.3. klo 10.15 Company Portmanteau: Piste, piste, piste - Sellosali (sanaton)
Ke 16.3. klo 10.15 Kompany Giraff: Tvärslöjd - Sellosali (sanaton)
To 17.3. klo 10 ja 11 Kompany Giraff: Tvärslöjd - Vindängen (sanaton)
To 17.3. klo 9.30 Teatteri Tuomikko: Suru puserossa - Lasten kulttuurikeskus Aurora (suomenkielinen)

hurraa.org

  • Kannusali
  • Lasten kulttuurikeskus Aurora
  • Sellosali
  • Vindängen
Espoon keskusLeppävaaraTapiola