Kalajärven koulun, päiväkodin ja nuorisotilan rakennustyöt käynnistyvät helmikuussa – uusi koulu tarjoaa tilat yli 600 oppilaalle

9.2.2022 10.37
Kalajärven koulun ja päiväkodin pihan havainnekuva.
Kalajärven koulun, päiväkodin ja nuorisotilan uudisrakennuksen rakennustyöt käynnistyvät helmikuussa 2022.Kuva: Projekt Kuubis Oü

Tilapalvelut-liikelaitos ja Lujatalo Oy ovat allekirjoittaneet toteutusvaiheen urakkasopimuksen Kalajärven koulun, päiväkodin ja nuorisotilan (os. Kalajärven puistotie 5) uudisrakennuksen rakentamisesta Espooseen helmikuussa 2022.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 42,5 miljoonaa euroa. Rakennustyöt käynnistyvät helmikuun 2022 aikana. Hanke valmistuu vaiheittain seuraavasti: ensimmäisessä vaiheessa valmistuu yhtenäiskoulu pihoineen 15.12.2023, toisessa vaiheessa päiväkoti ja nuorisotila pihoineen 15.6.2025 ja kolmannessa vaiheessa monitoimiliikuntakenttä huoltorakennuksineen 15.7.2026. Hanke toteutetaan kokonaisurakkana.

Hankkeen arkkitehti on Projekt Kuubis OÜ Tallinnasta.

Vanhan koulurakennuksen tilalle rakennettavaan uudisrakennukseen on suunniteltu tilat yli 600 koululaiselle sekä yli 250 päiväkotilapselle. Rakennus sisältää oppimisympäristöjen lisäksi nuorisotilan. Hankkeen laajuus on 12079 bruttoneliötä sekä kentän huoltorakennus 133 bruttoneliötä.

Kalajärven koulun yhteyteen tulee luokkatilojen lisäksi kolmeen osaan jaettava liikuntasali, joka palvelee koulun lisäksi iltaisin myös laajasti alueen asukkaita ja urheiluseuroja. Koulun tilat onkin suunniteltu ja mitoitettu monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennuksen tilat toteutetaan niin, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön.

Lisätietoja:

Vesa Pyy, rakennepäällikkö, vesa.pyy@espoo.fi, Tilapalvelut-liikelaitos
Kimmo Martinsen, suunnittelupäällikkö, kimmo.martinsen@espoo.fi, Tilapalvelut-liikelaitos

Kalajärvi