Espoo ja Monoma Finland solmivat sopimuksen Aurorakodin vuokrauksesta kulttuuri- ja harrastuskäyttöön

15.2.2022 7.44Päivitetty: 15.2.2022 8.15
Aurorakoti sijaitsee Träskändan kartanoalueella Järvenperässä.
Aurorakoti sijaitsee Träskändan kartanon puistoalueella Järvenperässä.Kuva: Benjamin Sundberg

Träskändan kartanon historiallisessa miljöössä sijaitseva Aurorakoti aukeaa kulttuuri- ja harrastuskäyttöön helmikuussa 2022.

Kiinteistöjen hallintapalvelujen asiantuntija Monoma Finland toteuttaa Espoon Tilapalvelujen omistamaan Aurorakotiin muun muassa ateljeetiloja, kurssi- ja tapahtumatiloja sekä toimitiloja paikallisille pienyrityksille.

Kiinteistössä on vapaata pinta-alaa noin 3400 neliömetriä, joka koostuu entisistä hoivakotitiloista ja niiden oheistoiminnoista. Tilat päivitetään uuteen käyttötarkoitukseen soveltuviksi mahdollisimman kevyin muutoksin ja tarkoituksena onkin aktivoida kiinteistö kokonaisuudessaan sen arvokkuutta ja historiaa kunnioittaen.

Tiloissa jatkaa alivuokralaisena myös viime kesänä suosion saavuttanut kesäkahvila Aiju. Tiloja on myös ennakkoon varattu paikallisille yhdistyksille, kuten Espoo Art r.y:lle, jonka taiteilijat siirtyivät Aurorakodin tiloihin jo tammikuun loppupuolella.

Espoon keskus