Koulukuljetusten sekä vanhusten ja vammaisten ryhmäkuljetuksissa haasteita

Julkaistu: 11.1.2022 11.05Päivitetty: 12.1.2022 6.31

Espoon kaupungin koulukuljetuksissa sekä vanhusten ja vammaisten ryhmäkuljetuksissa on ollut ongelmia vuoden 2022 alussa. Ongelmia on ollut mm. kuljetusten aikatauluissa. Runsaiden yhteydenottojen vuoksi myös palveluneuvontamme on ruuhkautunut.

Espoon kaupungin yksilö- ja ryhmäkuljetuksissa aloitti neljä uutta palveluntuottajaa 1.1.2022. Hankinnan aikataulutuksen vuoksi palveluntuottajien vaihtuminen ei ollut mahdollista vielä syksyllä 2021 vaan se siirtyi vuoden 2022 alkuun.

Vuoden alussa myös kuljetustietojen hallinnoinnissa siirryttiin laajemmin uuden Timit-järjestelmän käyttöön. Järjestelmien välisessä tiedonsiirrossa ja tietojen tarkistamisessa oli ongelmia, minkä vuoksi kuljetusten alkaessa joidenkin asiakkaiden kuljetus- ja aikataulutiedot olivat virheellisiä tai puuttuivat kokonaan. Myöskään asiakkaiden tiedottaminen ei sujunut ongelmitta, sillä osa asiakkaista sai asiakastiedotteen vasta tammikuun puolella ja joillekin asiakkaista on lähetetty kahden eri yrityksen tiedote.

Yhteydenotot mieluiten sähköpostilla

Pahoittelemme asiakkaille aiheutunutta vaivaa ja harmia. Espoon kaupungin logistiikka korjaa parhaillaan asiakkaiden tietoja. Logistiikan palveluneuvonnan ruuhkautumisen vuoksi toivomme yhteydenottoa sähköpostitse osoitteeseen koulukuljetukset@espoo.fi (koululaiset ja varhaiskasvatus) tai henkilokuljetukset@espoo.fi (vammaiset ja vanhukset). Käsittelemme viestit saapumisjärjestyksessä.

Kuljetusyritysten kanssa on sovittu, että muutokset ja korjaukset huomioidaan kuljetuksissa pääsääntöisesti 24.1. alkaen. Näin varmistamme, että muiden kuljetuksissa mukana olevien asiakkaiden kuljetukset eivät vaarannu. Toivomme, että mikäli asiakkaan kuljetustiedoissa on merkittäviä puutteita tai virheitä, huoltajat kuljettavat seuraavan puolentoista viikon ajan asiakkaat itse kouluun ja toimipisteisiin. Mikäli tämä ei ole mahdollista, asiakkaille pyritään järjestämään korvaava kuljetus siksi aikaa, että kuljetukset voidaan siirtää uusille palveluntuottajille.

Espoon kaupungin yksilö- ja ryhmäkuljetuksissa on normaalina aikana n. 1400 asiakasta ja yksittäisiä kuljetuksia ajetaan n. 12 000 kappaletta viikossa.

Lisätiedot
Logistiikkajohtaja Kari Sirviö, puh. 050 581 0906

  • Perusopetus
  • Kasvatus ja opetus
  • Tukea arkeen