Vamos-nuortenpalvelu on Vuoden yhteiskunnallinen vaikuttavuusteko 2021

Julkaistu: 8.12.2021 13.54

Vaikuttavuusseura ry palkitsi Diakonissalaitoksen Vamoksen Vuoden yhteiskunnallisena vaikuttavuustekona. Raati kiitti erityisesti Vamoksen edelläkävijyyttä vaikuttavuuden arvioinnin integroimisessa sosiaalipalvelujen kehittämiseen. Erityismaininnan raati antoi syksyllä julkaistusta vaikuttavuustutkimuksesta.

Vamos palkittiin yhteiskunnallisena vaikuttavuustekona, ja se oli myös palkituista ainoa sosiaalialan palkittu. Muut palkitut olivat kansallinen tehohoidon koordinaatio pandemian aikana, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri organisaationa sekä koronavirustaudin oirearvio.

Kilpailun raati arvosti Vamoksen yhteiskunnallista merkitystä, ja erityisesti se painotti toiminnan vaikuttavuuden arviointia tutkimuksen keinoin.

”Vamos-toiminnalla on suurta yhteiskunnallista merkitystä, ja toiminnan ansiokkuutta lisää vaikuttavuuden selvittäminen monipuolisilla tutkimusasetelmilla. Tutkimustulosten mukaan Vamos-nuoret siirtyivät verrokkeja useammin opiskelemaan ja työelämän ulkopuolella olevien ja pitkäaikaistyöttömien osuus väheni verrokkeja enemmän”, palkinnon perusteluissa mainittiin.

Vamos on yksi Espoon Ohjaamotalon toimijoista.

Lisätietoa alkuperäisestä uutisesta(ulkoinen linkki)

Leppävaara