Uusi nimi Pistokkaankuja käyttöön Perusmäessä

Julkaistu: 8.12.2021 13.02Päivitetty: 8.12.2021 13.45

Kadunnimi Pistokkaankuja – Sticklingsgränden otettiin käyttöön joulukuussa 2021.

Perusmäen katuverkko on muuttunut, kun Gobbackantietä on pidennetty sekä etelässä että pohjoisessa. Tähänastisen Gobbackantien lounaispää on jäänyt kevyen liikenteen käyttöön ja saanut nimen Vanha Gobbackantie – Gamla Gobbackavägen. Gobbackantien ja Vanhan Gobbackantien välinen kuja on saanut nimen PistokkaankujaSticklingsgränden.

Nimi Pistokkaankuja on osa Perusmäen daalia- ja kukka-aihepiirien nimistöä. Muita aihepiirin nimiä alueella ovat Daaliakuja, Joriinitie, Joriinikuja ja Kaihonkukankuja. Nimiaihe perustuu Daaliakujalla sijaitsevan tontin nimeen Dahlia. Nimet viittaavat myös seudun puutarhaperinteisiin.

Espoon kaupunginvaltuusto hyväksyi alueen asemakaavan vuonna 2013.

Kalajärvi