SAM:kin englanninkielinen kirjoituskilpailu

22.11.2021 9.41

Kaitaan lukiossa järjestettiin Suomi-Amerikka Yhdistysten liiton kirjoituskilpailu 25. lokakuuta. Kilpailu on järjestetty valtakunnallisesti vuodesta 1980 lähtien ja sillä on Kaitaan lukiossakin pitkät perinteet. Lukiolaisille suunnattuun kirjoituskilpailuun on osallistunut tuhansia suomalaisnuoria, kirjoittaen ajankohtaisista  Amerikka-aiheista, ilmiöistä ja maailman tapahtumista.

 Tänä vuonna kirjoituskilpailuun osallistui Kaitaalta kaksi ensimmäisen vuoden opiskelijaa – Gorana Beader ryhmästä 21A ja Elsa-Maria Tenner ryhmästä 21D. Kilpailussa oli kaksi tuntia aikaa kirjoittaa sujuvalla englannin kielellä ajankohtaisaiheesta ja kilpailuun osallistuminen oli sallittua vain englantia vieraana kielenä opiskeleville nuorille. 

SAM on Yhdysvaltojen poliittisesti sitoutumaton ystävyysjärjestö, jonka tarkoitus on syventää Yhdysvaltojen ja Suomen välisiä suhteita ja kulttuurien vaihtoa ja edistää nuorten mahdollisuuksia päästä opiskelemaan tai työharjoitteluun Yhdysvaltoihin

Kilpailun arvovaltaisina tuomareina toimivat edustajat Helsingin Yhdysvaltain suurlähetystöstä, Suomen englannin opettajien liitosta ja Suomi-Amerikka liitosta. Kilpailun voittajat ilmoitetaan huhtikuun lopussa ja voittajat kutsutaan palkintojenjakotilaisuuteen Yhdysvaltain suurlähetystöön toukokuussa. Pääpalkinto on Icelandairin lennot Yhdysvaltoihin sekä Yhdysvaltain suurlähetystön kirjapalkintoja seuraavaksi parhaille kirjoittajille.

Onnea Kaitaan lukion tytöille kilpailussa!

-Anna Kuusikko-

 

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti