Meidän Espoo 20X0 puhujat tutuiksi: Marketta Kyttä haluaa kaupungin, jossa ihmiset voivat hyvin

Julkaistu: 9.11.2021 8.49Päivitetty: 9.2.2022 8.18
Mustavalkoinen puolivartalokuva Marketta Kytästä, sininen muotoelementti ja logoteksti: Meidän Espoo 20X0 puhetta tulevaisuuden kaupungista.
Marketta Kyttä on yksi neljästä pääpuhujasta Meidän Espoo 20X0 -teemailloissa.Kuva: Aalto yliopisto

Meidän Espoo 20X0 -teemailloissa esiintyy neljä kansallisen tason huippupuhujaa. Asukaslähtöisemmän kaupunkisuunnittelun mahdollisuuksiin uppoudutaan Marketta Kytän johdolla 15. helmikuuta 2022.

Marketta Kytän mielestä paras kaupunki syntyy silloin, kun se tehdään yhdessä asukkaiden kanssa.

Aalto-yliopistossa maankäytön suunnittelun professorina työskentelevä Kyttä on jo pitkään tutkinut asuinalueiden suunnittelua eri asukasryhmien näkökulmasta. Usein hän hyödyntää tutkimuksessaan paikkalähtöisiä ja digitaalisia menetelmiä.

- Taustani on psykologiassa, joten olen kiinnostunut kaupungista nimenomaan ihmisten näkökulmasta. Uskon, että rakentamalla asuinalueita, joissa yksittäiset ihmiset voivat hyvin, rakennetaan myös ekologisesti kestäviä kaupunkeja.

Marketta Kyttä tähdittää 15.2.2022 Meidän Espoo 20X0 – Ihmisten kaupunki -nimistä teemailtaa. Puheenvuorossaan hän kertoo laajasta Mun Espoo kartalla -kyselystä, jonka Espoon kaupunki ja Aalto-yliopisto toteuttivat syksyllä 2020.

Lisäksi hän pohtii, miten asukkailta saatavaa tietoa voi käyttää suunnittelussa entistä paremmin. Ja millaisia mahdollisuuksia nykyistä laajempi vuorovaikutus voisi avata kaupunkisuunnittelulle.

Illan edetessä Kytän ajatuksia asukkaiden osallistumismahdollisuuksista täydentävät Espoolaiset kommenttipuhujat. Tapahtuma pidetään etänä Teams Liven välityksellä 15.2. klo 18. Livelähetyksen pikaosoite on omnia.fi/meidanespoolahetys(ulkoinen linkki)

Lisätiedot Marketta Kytästä Aalto-yliopiston nettisivuilla(ulkoinen linkki)

Lisätiedot Meidän Espoo 20X0 -teemailloista

  • Kaavoitus
  • Kaupunkikehitys
  • Kestävä kehitys