Matikka on mukavaa

Julkaistu: 10.11.2021 6.55Päivitetty: 10.11.2021 7.43
opiskelijat pelaajat lukion käytävällä pelia
Kuva: Kaitaan lukio

Tällä viikolla vietettiin toista kertaa Mahtavaa matematiikkaa teemapäivää. Kaitaan lukion matematiikan opetustilojen lähistöt täyttyivät hauskoilla matematiikka-aiheisilla meemeillä, joissa pureuduttiin matikan oivalluksiin ja haasteisiin. Näidenkin meemien perusteella on hyvä osata hieman matematiikkaa, jotta ymmärtää esimerkiksi, että 0,5 on sama asia kuin 12.

Mahtavaa matematiikka teemapäivänä kisailtiin myös Kaitaan lukion päässälaskumestaruudesta ja voiton vei kakkosvuosikurssin Juho Lahtinen. Päässälaskukilpailu järjestettiin Kahootilla ja kilpailun tunnelma on mukaansatempaava. Lisäksi käytävillä oli matemaattisia pulmia pohdittaviksi.

Projektiviikon pitkät oppitunnit ovat raskaita matematiikan opiskeluun niin opettajien kuin opiskelijoidenkin mielestä. Rentoutta pitkiin oppitunteihin toimme tällä kuluneella projektiviikolla erilaisten matemaattisten taikatemppujen, bingon ja murhamysteerien parissa. Näin kolmen tunnin oppitunti ei ollut pelkkää laskemista, mutta pysyimme kuitenkin matemaattisessa maailmassa.

Tiina Valkonen

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti