Lämpimät onnittelut syksyn ylioppilaille!

Julkaistu: 16.11.2021 12.57
Ylioppilaslakkeja pinottuina pöydälle.
Espoon kaupungin lukioissa juhlitaan syksyn ylioppilaita perjantaina 3.12.Kuva: Tytti Tyrväinen

Espoon kaupungin lukioista valmistuu tänä syksynä 199 ylioppilasta. Tämä on 40 ylioppilasta enemmän kuin syksyllä 2020.

Ylioppilaskokeet saattoivat edetä pääsääntöisesti normaalissa järjestyksessä, vaikkakin koronaan varautuen.

– Ylioppilaskirjoitukset järjestettiin nyt neljännen kerran koronapandemian aikana, minkä vuoksi kaikki sujui hyvin. Kirjoituksissa noudatettiin ylioppilastutkintolautakunnan ohjeiden mukaisia, muun muassa hygieniaan ja etäisyyksiin liittyviä turvallisuus- ja varautumistoimia, joista onkin tullut pandemian kuluessa jo osa normaalia toimintaa, Kaitaan lukion rehtori Harri Henttonen kertoo.

Kaitaan lukiosta valmistuu tänä syksynä 13 ylioppilasta, mikä on normaali lukumäärä syksylle.

– Tunnelmat lukiolla ovat hyvät. Lukiot ovat jo oppineet elämään tämän haastavan tilanteen kanssa, myös rokotuskattavuuden lisääntyminen on helpottanut tilannetta tänä syksynä, Henttonen toteaa.

Rehtori Anni Virnes kertoo, että myös Etelä-Tapiolan lukiossa Etiksessä syksyn ylioppilaskirjoitukset sujuivat lähes normaaliin tapaan.

– Kokelaat pyrittiin sijoittamaan koesaliin mahdollisimman väljästi ja heitä ohjeistettiin käyttämään maskeja sekä käsidesiä. Tarvittaessa oireileva opiskelija olisi ohjattu erilliseen tilaan terveydentilan selvittelyä varten, Virnes kertoo

Hänen tietoonsa ei ole tullut poissaoloja, jotka olisivat aiheutuneet koronasta. Yksikään kokelas ei myöskään joutunut koepäivinä keskeyttämään kokeen suorittamista äkillisen sairastumisen vuoksi.

– Opiskelijat vaikuttivat suhtautuvan rauhallisesti kirjoitusten sujumiseen korona-aikana, olihan heistä useilla kokemusta poikkeusajan järjestelyistä jo viime keväältä ja syksyltä 2020.

Koulujen alkaessa elokuussa niin opiskelijat kuin opettajatkin olivat aidosti iloisia voidessaan palata lähiopetukseen.

– Tänä lukuvuonna kirjoittaneet saattoivat valmentautua kirjoituksiin normaalisti oppitunneilla koulussa. Kavereiden live-kohtaaminen ja selkeä päivärytmi varmasti auttoivat jaksamaan paremmin yo-rutistuksen, Virnes pohtii.

Etelä-Tapiolasta valmistuu nyt syksyllä 11 ylioppilasta, joka on hieman enemmän kuin edellisinä syksyinä. Yleensä Etiksestä valmistuu syksyisin 5-7 ylioppilasta. 

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että tulevat yo-juhlat voidaan toteuttaa normaalisti. Espoon kaupungin lukioissa  juhlitaan syksyn ylioppilaita perjantaina 3.12.

Syksyn 2021 ylioppilaiden lukumäärä Espoon lukioissa

Espoon yhteislyseon lukio, 20

Espoonlahden lukio Jylla, 15

Etelä-Tapiolan lukio , 11

Haukilahden lukio , 14

Kaitaan lukio, 13

Kuninkaantien lukio, 14

Leppävaaran lukio, 14

Otaniemen lukio, 34

Tapiolan lukio, 21

Viherlaakson lukio, 20

Mattlidens gymnasium, 23

Yhteensä 199 ylioppilasta
(Vuosi 2020/ 159)

 

  • Lukiokoulutus