iWall-liikuntapeliseinä kokeiltavissa Keski-Espoon uimahallin aulassa

Julkaistu: 18.11.2021 7.28Päivitetty: 22.11.2021 16.01

Keski-Espoon uimahallin aulaan on tuotu kotimainen iWall liikuntapeliseinä, jota pelaamalla voi kokeilla esimerkiksi parkouria ja mäkihyppyä. iWall on digitaalisuden ja liikunnan yhdistämistä liikuntapelaamisen avulla. Espoon kaupunki haluaa iWallin avulla rohkaista matalan kynnyksen liikuntaan sekä kannustaa uuden kokeilemiseen. Kannattaa käydä testaamassa, sillä luvassa on hymyä ja ehkä hengästymistäkin!

Keski-Espoon uimahallin aulassa vuoden loppuun asti olevan iWall-liikuntapeliseinän pelit soveltuvat kaikenikäisille ja kuntoisille. Osa sisällöstä soveltuu myös toimintarajoitteisille, kuten pyörätuolia käyttäville.

iWall-pelissä toimintaa ohjataan liikkeillä. Pelaaminen onnistuu arkivaatteissa, laitteeseen koskematta, eikä se vaadi mitään apuvälineitä. iWallin pelit ovat lyhyitä, joten päivän aikana liikuntapelisuorituksia ehtii tehdä todella iso joukko pelaajia. Pelit sopivat muun muassa välitunnin täytteeksi, lämmittelyksi ennen uintia ja palautumiseen. Kunnon kohottaminenkin iWallin avulla onnistuu, sillä uusien liikuntasuositusten mukaan jo minuutin kovatehoinen liikuntasuoritus arkiliikunnan osana riittää signaaliksi kunnon kehittymiselle.

iWall-liikuntapeliseinä on jo todettu toimivaksi erilaisissa ympäristöissä kuten kirjastoissa, kouluissa ja liikuntakeskuksissa(ulkoinen linkki). Liikuntapelaamisen on todettu innostavan myös niitä, joita liikunnan muut muodot eivät innosta. Pelaaminen on sosiaalista ja se parantaa myös ryhmähenkeä ja kaveritaitoja.

iWall on kaikkien kokeiltavissa Keski-Espoon uimahallilla vuoden 2021 loppuun asti, jonka jälkeen se siirtyy Ruusutorpan koululle oppilaiden testattavaksi. Tervetuloa kokeilemaan!

Lisätietoja liikuntapelaamisesta:

Kimmo Leinonen kimmo.leinonen@espoo.fi

Helena Pennanen helena.pennanen@espoo.fi

iWall-laitteesta ja liikuntapelaamista valmistajan sivuilla:

www.cse.fitness(ulkoinen linkki)

Espoon keskus