Pientalon rakennuslupamaksuihin alennus 1.11.2021-31.1.2022 välisenä aikana

Julkaistu: 15.10.2021 6.00Päivitetty: 25.10.2021 12.53

Mikäli aiot rakentaa pientalon ensi keväänä, kannattaa rakennuslupa-asiat hoitaa kuntoon jo syystalvella. 1.11.2021-31.1.2022 välisenä aikana rakennusvalvontataksasta saa 20 % alennuksen pientalojen rakentamista ja laajentamista koskeviin rakennuslupamaksuihin.

Rakennusvalvontataksasta saa 20 % alennuksen pientalojen rakentamista ja laajentamista koskeviin rakennuslupamaksuihin, kun lupahakemus jätetään rakennusvalvontaan 1.11.2021-31.1.2022 välisenä aikana. Tämä tarkoittaa, että lupa ei ole enää "lupahakemus perustettu" tai ennakkokyselytilassa. 

Maksualennus koskee kaikkia omakoti- ja paritaloja. Alennusta saa asuinrakennuskohtaisesta perusmaksusta sekä kokonaisalan mukaan määräytyvästä lupamaksusta, silloin kun tontille rakennetaan samalla kertaa enintään yksi omakotitalo tai paritalo. Alennus ei koske esimerkiksi talousrakennusten tai aitojen maksuosuutta.

Maksualennuksen tarkoituksena on ohjata pientalorakentajia hakemaan rakennuslupia jo loppuvuodesta tai aivan alkuvuodesta, jolloin hakemukset ehditään käsitellä hyvissä ajoin ennen kevään rakennussesonkia. Kevään rakennusluparuuhkan tasaaminen ja lupapäätöksen saaminen ennen kesää on sekä luvan hakijan että rakennusvalvonnan etu.

Lisätietoa rakennusluvan hakemisesta löytyy internet-sivuiltamme. Pientalojen rakennuslupahakemukset tulee jättää Espoon sähköisen lupapalvelun kautta. Tutustu sähköisen asioinnin ohjeeseen.