Onnelliset abit pääsivät vihdoin juhlimaan Wanhojen päivää

Julkaistu: 16.10.2021 10.29Päivitetty: 16.10.2021 14.07
Tanssijat ovat kerääntyneet isoon piiriin, lähelle toisiaan.
Kuva: EYL:n viestintätiimi

Torstaina 14.10.2021 Espoon yhteislyseon abiturientit saivat vihdoin tanssia kauan odotetut ja jännitetyt vanhojen tanssit. EYL:n viestintätiimi oli mukana juhlien järjestämisessä koko päivän ja välitti tunnelmia kuvin ja sanoin. 

Päivä alkoi kello 12.15 ensimmäisellä tanssilla, jonka yleisönä oli Kilonpuiston 8- ja 9-luokat.  Ensimmäistä esitystä jouduttiin aikaistamaan hieman ja kiire toi lisäjännitystä muutenkin jännittävään ensimmäiseen esitykseen uudessa paikassa. Tästä selvittiin ja tanssin onnistuminen vapautti tunnelmaa. Toista esitystä tulivat katsomaan koulumme toisen vuosikurssin opiskelijat. Illalla oli vielä kolmas esitys, johon oli kutsuttu tanssijoiden perheet ja läheiset. Tanssien loputtua, tanssijat pääsivät juhlimaan yhdessä wanhojen jatkoilla. 

- Hyvä fiilis, erittäin väsynyt vaan, kommentoi Elle Rouhiainen tunnelmiaan. Tanssit meni yllättävän hyvin verrattuna siihen määrään mitä treenattiin ja kuulin monelta katsojalta, että näytti erittäin hyvältä. Oli ihan superkivaa, hehkutti Elle. 

Kuva: EYL:n viestintätiimi

Wanhoissa tanssittiin esimerkiksi tangoa, cicapo ja yhdysvaltalainen kansantanssi Fireman's Dance. Opiskelijat Nea, Anni, Tiina ja Oona suunnittelivat ja opettivat muille oman tanssin, jossa tanssittiin muun muassa Michael Jacksonin ”Beat it”, Boney M:n ”Rasputin” sekä Eminemin ”Shake that” soidessa. Omassa tanssissa on lupa irroitella ja näimmekin asusteina aurinkolaseja ja erilaisia hattuja. 

- Tanssit menivät erinomaisesti. Suuret kehut opiskelijoille. He oppivat tanssit lyhyessä ajassa ja tsemppasivat tiukassa aikataulussa. Hienoa, että tämä upea perinne sai jatkua, kommentoi syksyllä EYL:ssä aloittanut liikunnanopettaja Jukka Saarinen.

Oman tanssin pyörteissä.Kuva: EYL:n viestintätiimi

Tänä vuonna tanssit tanssittiin Kilonpuiston koululla, joten suuri kiitos heille, että mahdollistivat tanssien järjestämisen. Tanssijoiden lisäksi tarvittiin myös iso joukko avustajia musiikkiin, valoihin ja koristeluun. Lämmin kiitos kaikille tästä ihanasta juhlasta, joka on yksi lukion kohokohdista. Suurin kiitos kuuluu koulumme liikunnanopettajille Titti Lindströmille ja Jukka Saariselle. Ilman heidän kärsivällisyyttä ja sinnikästä luotsaamista läpi poikkeusaikojen olisi nämä tanssit jääneet oppimatta ja tanssimatta. 

Perjantaina oli koulumme käytävät tyhjempiä kuin normaalisti. Niinhän se kuuluukin Wanhojen päivän jälkeen olla. Kiitos Abit ihanista tansseista! 

Anna Vanhanen ja Vilma Lepistö /EYL:n viestintätiimi

Kuva: EYL:n viestintätiimi
  • EYL
Leppävaara