Espoon yhteislyseossa juhlittiin kansainvälistä YK-päivää

25.10.2021 10.58Päivitetty: 26.10.2021 5.30
EYL ihmisoikeusjulistus.
Kuva: Anna Puhakka

YK-päivän kunniaksi Espoon yhteislyseo, joka on myös aktiivinen YK-koulu, järjesti 25.10. vuoden ensimmäisen studia generalia -luennon YK-liiton avulla.

Ihmisoikeusjuristi Elena Plotknikova ja psykologian opiskelija Maria Marouli Jyväskylän YK-yhdistyksestä kertoivat naisten syrjinnän poistamista koskevasta yleissopimuksesta (CEDAW) ja työstään ihmisoikeuksien puolesta. He jättivät opiskelijoille tärkeän ajatuksen: “Inhimillisyyttänne tullaan aina testaamaan ja teillä on nuorina mahdollisuus vaikuttaa yhteiskuntaan ja siihen, kuinka tasa-arvoinen se on.”

 

Kuva: Elena Plotnikova

Etäluennon lopuksi opiskelijat tekivät kuva- ja tekstikollaaseja, joiden teemana oli EYL:n oma ihmisoikeusjulistus. Ryhmätyöt laitettiin esille lukion aulaan, jossa soi tänään välitunneilla opiskelijoiden valitsemaa kansainvälistä musiikkia, ja parhaat palkitaan elokuvalipuilla!

Kuva: Sissi Kangasniemi

Espoon yhteislyseo vetoaa tänään kaikkien sydämiin tärkeässä asiassa, eli autetaan yhdessä Afganistanin naisia ja tyttöjä lahjoittamalla. Pienelläkin summalla on iso merkitys!

https://www.ykliitto.fi/uutiset-media/tiedotteet/tue-afganistanin-naisia-ja-tyttoja-yk-liiton-kerayksen-kautta(ulkoinen linkki, avautuu uuteen ikkunaan)

Kuva: EYL:n viestintätiimi
  • EYL
Leppävaara