Elämyksiä ja uusia näkökulmia kirjallisuuden parissa

Julkaistu: 7.10.2021 10.43Päivitetty: 7.10.2021 11.23
kaunokirjallisuutta kirjahyllyssä
Kuva: Kaitaan lukio

Kaunokirjallisuuden ja tietokirjallisuuden lukeminen on tärkeä osa lukiolaisen elämää. Äidinkielen ja kirjallisuuden opintojaksojen aikana jokainen opiskelija tutustuu monipuolisesti sekä kotimaiseen kirjallisuuteen että käännöskirjallisuuteen. Lukulistoilta löytyy niin nykykirjallisuuden best sellereitä kuin ajattomia klassikoitakin. Lukiovuosien aikana pyrimme tarjoamaan jokaiselle elämyksellistä ja ajatuksia herättävää luettavaa.

Kirjallisuuden lukeminen tarjoaa pakotien arjesta ja vie uusiin, tuntemattomiin maailmoihin. Pääset eläytymään erilaisista kulttuureista tulevien tai eri aikakausina eläneiden henkilöiden tarinoihin. Huomaat pian pohtivasi myös tasa-arvoon, identiteettiin, kuluttamiseen, valtaan tai vaikkapa ilmastonmuutokseen liittyviä kysymyksiä kirjallisuuden parissa.

Tiesitkö, että Kaitaan lukiossa on kirjasto, josta opiskelijat voivat lainata kursseilla luettavaa kirjallisuutta? Lisäksi äidinkielen luokkiin 121 ja 122 opettajat ovat koonneet kattavan kokoelman opintojaksojen kirjallisuutta, ja saat teokset lainattua helposti esimerkiksi oppitunnin yhteydessä suoraan opettajalta. Näin lukeminen on tehty mahdollisimman helpoksi jokaiselle opiskelijalle. Kysy kirjoja rohkeasti äidinkielen opettajilta!

Joskus lukion omista kokoelmista ei löydy juuri sitä kirjaa, jonka haluaisit lukea. Käänny silloin Espoon kaupunginkirjaston puoleen ja tee varaus kirjasta. Tähän tarvitset Helmet-kirjastokortin. Jos sinulla ei vielä ole kirjastokorttia, hoida asia kuntoon mahdollisimman pian lähimmässä kirjastossa.

Lukuiloa kaikille toivottavat äidinkielen opettajat!

 

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti