Abit tanssivat Kaitaan lukiossa 

25.10.2021 8.52Päivitetty: 26.10.2021 5.38
tanssijoita vanhoissa tansseissa
Kuva: Kaitaan lukio

Vuositason 19 vanhojen tanssit pidettiin koronan takia poikkeuksellisesti syksyllä. Vaikka ajankohta oli epätyypillinen, perinteitä noudatettiin esimerkiksi sen osalta, että tansseja säesti jälleen livenä Espoon Puhallinorkesteri. Sali oli koristeltu tunnelmallisesti ja juhlavasti. Ilta huipentui siihen, että liikunnanopettajat opettivat abien perheenjäsenille ja ystäville cicapo-tanssin, ja näin läheiset pääsivät osallistumaan konkreettisesti juhlatunnelmaan.

Ennen tanssien alkua abit kertoivat olevansa erittäin hyvissä tunnelmissa ja iloisia siitä, että pääsevät vihdoin tanssimaan. He kuitenkin tunnustivat, että jännitystä on myös ilmassa.  Kimmo Oparan mukaan suuri osa jännityksestä johtuu nimenomaan siitä, miten kauan tansseja on odotettu koronasta johtuvan viivästymisen takia. Opiskelijat totesivat tanssien siirtyneen vähän hankalaan ajankohtaan, koska yo-kirjoitukset ovat juuri lähenemässä. Abit kuitenkin olivat sitä mieltä, että on mahtavaa, että tanssit kuitenkin järjestettiin. 

Abit kertoivat monta hyvää syytä siihen, miksi tansseihin kannattaa osallistua. Heidän mukaansa vanhojen tanssit on ainutlaatuinen ja unohtumaton kokemus, josta saa vähän jännitystä elämään. On aina hauskaa, kun on tulossa jokin iso tapahtuma, jota odottaa. Jännitys tiivistyy siinä hetkessä, kun pääsee lavalle esiintymään kavereiden kanssa ihmisjoukon eteen. Valmistautuminen vanhojen tansseihin itsessään on myös ollut tosi kivaa oppilaiden mielestä. 

Teksti: Mette Muinonen

 

  • Kaitaan lukio
Espoonlahti