Vanhemmuustaito-ohjelma Netti-Oppi antaa vanhemmille keinoja kohdata lapsensa käytösongelmia

Julkaistu: 28.9.2021 10.49Päivitetty: 11.10.2021 8.01

Uusi Vanhemmuustaito-ohjelma Netti-Oppi tukee 4–12-vuotiaiden lasten vanhempia, joiden lapsella tai lapsilla on käyttäytymisen hallinnan vaikeutta.

Netti-Opin tavoitteena on vahvistaa lapsen myönteistä käyttäytymistä sekä tukea lapsen ja vanhemman välistä suhdetta. Ohjelman aikana vanhemmalle annetaan tietoa ja mallinnetaan, kuinka lasta voi tukea haasteellisissa tilanteissa. Vanhempi pääsee konkreettisesti harjoittelemaan näitä taitoja, minkä lisäksi hän saa henkilökohtaista ohjausta psykologin tapaamisilla.

Netti-Oppiin osallistutaan verkossa Terveyskylän Omapolku-alustalla(ulkoinen linkki). Perheet ohjautuvat Netti-Oppiin perheneuvolan alkuarvion kautta tai omatyöntekijän ohjaamana.

Netti-Oppi on nyt valmiina pilottikäyttöön, ja ensimmäiset espoolaiset perheet pääsevät aloittamaan ohjelman lokakuun alussa. Netti-Opista on käytössä vasta suomenkielinen versio.

Netti-Oppi pohjautuu professori Eeva Arosen tutkimusryhmän kehittämään Vanhemmuustaito-ohjelma Oppiin, jonka pohjalta Espoon perheneuvolapalvelut, Helsingin Yliopisto ja HUS Lastenpsykiatria ovat yhteistyössä kehittäneet Netti-Oppi digihoitopolun. 

Lisätietoa