Suomen naiset hakevat kymmenettä maailmanmestaruutta – ringeten MM-kilpailut Espooseen 2022

Julkaistu: 6.9.2021 9.13Päivitetty: 6.9.2021 10.07

Ensi vuoden marraskuussa saatetaan tehdä suomalaista urheiluhistoriaa, kun Suomen ringettenaiset hakevat jo kymmenettä maailmanmestaruuttaan MM-kotikisoissa. Espoossa järjestettävien MM-kilpailujen suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Suomi emännöi kuuden vuoden tauon jälkeen ringeten MM-kilpailuja, kun sekä naisten että nuorten ringeten maailmanmestaruudet ratkotaan 31.10.–6.11.2022 saman katon alla Espoon Metro Areenalla. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut MM-tapahtuman suojelijaksi.

"Hienoa, että Ringeten MM-kilpailut järjestetään Espoossa! Meillä on pitkä ringetteperinne, jota MM-kilpailut vahvistavat entisestään. Espoo on toimiva huippu-urheilun tapahtuma- ja kisakaupunki, se nähtiin mm. naisten jääkiekon MM-kilpailuiden järjestelyissä", sanoo liikuntajohtaja Martti Merra.

Suomen Ringetteliitto odottaa sekä naisten että nuorten finaaliotteluihin loppuunmyytyjä katsomoita. Suomen U21 nuoret lähtevät haastamaan edelliset kolme mestaruutta voittaneen Kanadan, kun taas Suomen naiset jahtaavat jo historiallista kymmenettä maailmanmestaruuttaan. Seitsemistä edellisistä kisoista ringettenaiset ovatkin palanneet kultaiset mitalit kaulassaan.

”Ne, jotka ovat nähneet suomalaista huippuringetteä pelattavan, tietävät, että edessä on häikäisevä urheilukokemus. Haluamme tarjota tämän mahdollisuuden koko suomalaiselle urheilukansalle. Järjestämällä kaikkien aikojen suurimman ringettetapahtuman osoitamme arvostuksemme huippupelaajiemme ainoalaatuisille saavutuksille”, Suomen Ringetteliiton puheenjohtaja Markku Koli kertoo.

Edelliset ringeten MM-kilpailut pelattiin Kanadan Burnabyssa vuonna 2019. Suomi on emännöinyt maailmanmestaruuskilpailuja edellisen kerran Helsingissä vuonna 2016.

Kuva: Suomen Ringetteliitto