Koululaiset osallistuvat KAMU Espoon kaupunginmuseon arkeologisiin kaivauksiin Karhusuolla

Julkaistu: 1.9.2021 10.43
Kivikautista keramiikkaa Mankbystä, 2009.
Kivikautista keramiikka Mankbystä, 2009.Kuva: KAMU Espoon kaupunginmuseo

Syyskuussa 2021 Karhusuon alakoululaisilla on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan arkeologin ammattiin, kun KAMU Espoon kaupunginmuseon Muinaistutkijan matkassa -projektin kaivaukset käynnistyvät koulun läheisyydessä. Koululaiset pääsevät muun muassa kaivamaan maaperää sekä seulomaan ja mittaamaan kaivauksen tuloksia.

Gumbölen ja Oittaan välissä sijaitseva kaivauspaikka on ollut aikaisemmin saaristoa, jossa on asustanut hylkeenmetsästäjiä ja myöhemmin viljelijöitä, joten alustavien arvioiden mukaan sieltä löytyy useamman aikakauden asutuksen jälkiä esim. nuorakeramiikkaa ja varhaiskampakeramiikkaa. Alueella on tehty aiemmin kaivauksia 1990-luvulla ja silloin vanhimmat löydöt olivat noin 7 000 vuoden takaa. Kaivauksilla tehdyt löydöt tullaan tallentamaan Museoviraston kokoelmiin. 

Karhusuon kaivaukset ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä, joita vietetään syyskuun toisella viikolla 6.-12.9.2021. Torstaina 9.9. klo 18 kaivauksilla järjestetään yleisöopastus, jonne on vapaa pääsy. Koronapandemia saattaa mahdollisesti aiheuttaa muutoksia kaivauksiin tai yleisöopastukseen. 

Lisätietoa Muinaistutkijan matkassa -projektista: espoonkaupunginmuseo.fi(ulkoinen linkki).

  • Historia
Espoon keskus