Helsingin seutu on yksi maailman parhaista startup-ekosysteemeistä – tuore raportti kehuu erityisesti tekoäly- ja analytiikka-alan osaajien saatavuutta

24.9.2021 7.49

Helsingin seutu on maailman 20 parhaan kaupunkiseudun joukossa nousevien startup-ekosysteemien listalla tänään julkaistussa Global Startup Ecosystem 2021 (GSER) –raportissa.

Raportin laskelmien mukaan Helsingin seudulle on luotu startup-ekosysteemistä viimeisten 2,5 vuoden aikana 5,6 miljardia euroa lisäarvoa ja saatu yhteensä 469 miljoonaa euroa varhaisen vaiheen rahoitusta.

Helsingin seutu korostuu erityisesti sillä, että täällä on runsaasti osaajia tekoälyala-, big data- ja analytiikka- sekä peli- ja digiterveysaloilla. Lisäksi seudulla on laajat tukiresurssit näiden alojen startup-toiminnassa. Raportissa todetaan myös, että startup-yritysten kannattaa muuttaa Helsingin seudulle juuri näiden alojen hyvän osaajien saatavuuden takia.

Helsingin seutu on maailman 20 parhaan nousevan ekosysteemin joukossa myös, kun mitataan kaupunkien kykyä tuottaa ja pitää osaajia omassa startup-ekosysteemissään. Lisäksi kun mitataan innovointia startup-ekosysteemin varhaisen vaiheen rahoituksessa ja sijoittajien toiminnassa, Helsinki nousee peräti maailman kymmenen parhaan kaupungin joukkoon.

Business Espoo -yrityspalveluverkosto on startup-yritysten tukena esimerkiksi sijoittajien ja toimitilojen etsinnässä.

GSER-raportti on maailman kattavin ja laajasti luettu startup-tutkimus

Startup Genome on maailman johtava politiikan neuvonta- ja tutkimusorganisaatio hallituksille sekä julkisen ja yksityisen sektorin välisille kumppanuuksille. Sen tavoite on edistää startup-yritysten menestystä ja ekosysteemien suorituskykyä kaikkialla maailmassa.

Tuore Global Startup Ecosystem 2021 (GSER) -raportti julkaistiin 22. syyskuuta London Tech Week -tapahtumassa. GSER-raportti on maailman kattavin ja laajasti luettu startup-tutkimus, joka tarkastelee 280 yritysinnovaatioekosysteemiä ja 3 miljoonaa startup-yritystä. Raportti sisältää luettelon 140 maailman parhaasta ekosysteemistä, maanosakohtaiset erittelyt aluenäkemyksineen sekä mielipidevaikuttajien ja asiantuntijoiden artikkeleita yritysten perustajista ympäri maailmaa.

Katso, miten eri ekosysteemit pärjäsivät vertailussa, ja lue koko raportti(ulkoinen linkki) (englanniksi). Lue lisää Helsingin seudun startup-ekosysteemistä Helsingin kaupungin uutisesta(ulkoinen linkki).

  • Yrittäjyys