Millaista on olla kestävän kehityksen tiimissä kesätöissä?

Julkaistu: 5.7.2021 8.37Päivitetty: 16.9.2021 10.33

Yllättävän innostavaa, sopivan haastavaa ja virkistävän luovaa.

Kestävän kehityksen kesätyö oli todellinen hyppy tuntemattomaan. Odotimme töiden alkua innolla, mutta alussa olimme kuitenkin epävarmoja, sillä työnkuva oli laaja ja tehtävät selkiintyivät vasta ensimmäisellä viikolla. Työtehtäviin pääsi itse vaikuttamaan, mikä oli sekä haastavaa että luovaa. Kuukauden aikana pääsimme muun muassa toteuttamaan kyselyitä, ideoimaan somesisältöä, suunnittelemaan kampanjoita ja oppimaan uutta Espoon kaupungista.

Yllätyimme erityisesti siitä, kuinka paljon Espoon kaupunki tekee kestävän kehityksen eteen: Espoon tavoitteena on saavuttaa YK:n kestävän kehityksen tavoitteet vuoteen 2025 mennessä ja olla hiilineutraali vuonna 2030. Kestävän kehityksen tiimissä meille myös konkretisoitui, kuinka kovasti tavoitteiden eteen tehdään töitä. Espoon kaupungin kestävä kehitys ei olekaan pelkkiä korulauseita.

Kokonaisuudessaan kokemus on laajentanut omaa perspektiiviä ja tuntunut merkitykselliseltä. Kuukausi on hujahtanut nopeasti, ja olisimme voineet jäädä tänne pidemmäksikin aikaa. Käteen jäi arvokasta työkokemusta, uusia työkavereita ja halua luoda kestävää tulevaisuutta.

 

Selfie työpaikalla. Kuvassa vasemmalta Jeeve Masuda, Micaela Meriläinen ja Nelli Aalto
  • Kestävä kehitys
  • Työllisyys
  • Töissä Espoolla