Lakkiaisia vietettiin aurinkoisessa säässä - katso tallenne kotisivuilta

Julkaistu: 10.6.2021 10.09Päivitetty: 23.8.2021 12.11
Ylioppilaat seisovat ulkona lakit päässä.
Kuva: Nina Luoma

Koulujen päättäjäisjuhlia vietettiin tänä vuonna 2021 lauantaina 5.6. Noin 80 ylioppilasta pääsi valmistumaan lukiosta, ja voivat olla ylpeitä itsestään sekä saavuttamistaan tuloksista, niin kuin mekin olemme ylpeitä uusista ylioppilaistamme. Tänä vuonna koulumme päättäjäisjuhlia vietettiin Sellosalissa.

Ylioppilasjuhlamme alkoi kauniilla musiikkiesityksellä laulajina Nea Lamponen ja Maisa Tikkanen. Sir Elton Johnin kappaletta Your Song säestivät sellolla Sara Kierikka ja pianolla Suvi Isotalo. Musiikkiesityksen jälkeen pääsi rehtorimme Saila Posti-Lindström ääneen lausuen kauniita sanoja vastavalmistuneille ylioppilaille. Puheensa aluksi hän kysyi ylioppilailta, tunnetko itsesi pirteäksi ponnistelijaksi niinkuin Mikki Hiiri vai sisukkaaksi, mutta epäonniseksi Aku Ankaksi. Koko upea puhe kannattaa katsoa tallenteesta Eylin YouTube-kanavalta(ulkoinen linkki).

Tämän jälkeen jatkettiin stipendien sekä ylioppilastodistusten jakamisella, jonka jälkeen julistettiin oppilaat virallisesti ylioppilaiksi. Valkolakit päässä laulettiin perinteinen Gaudeamus igitur.

Ylioppilaan puheen piti Kielo Aitta, joka kertasi vuosikurssin kokemuksia, joihin pandemia-aika vaikutti voimakkaasti. Hänen mukaansa koronan jälkeen emme ota mitään itsestäänselvyytenä. Se mitä tarvitaan, on joustavuus. Kielo toi myös monipuolisesti esiin sen, miten paljon muutakin lukio on kuin pänttäämistä - se on kasvun ja itsensä löytämisen aikaa, jolloin persoona muovautuu.

Tämäkin loppu on uusi alku, muistutti Kielo ylioppilaan puheessaan. Onnea matkaan tuoreet ylioppilaat ja lämpöisiä tuulia!

Anna Hämäläinen / viestintätiimi

Leppävaara