Kovasti kehuttu Espoo Cateringin porkkanasosekeitto

Tämä tarina sai alkunsa reilu viikko sitten käydystä Facebook-keskustelusta: Espoolainen äiti kyseli Espoon kouluissa ja päiväkodeissa tarjottavan porkkanasosekeiton reseptiä. Päiväkoti-ikäinen lapsi kun vertasi kaikkia kotona tehtyjä sosekeittoja oman päiväkodin herkkukeittoon, ja kotiversiot eivät pärjänneet kilpailussa alkuunkaan. Tartuimme haasteeseen ja lupasimme jakaa porkkanasosekeiton reseptin Espoon vanhemmille!

Meillä Espoo Cateringissa ruoka valmistetaan sen verran isoissa padoissa, että reseptejä ei ole yleensä mahdollista jakaa kotikäyttöön. Tuotekehittäjämme siirtyi kuitenkin hetkeksi kotikokin saappaisiin ja loihti meille reseptin, joka on sovellettu versio tästä rakastetusta lounasannoksesta. Olemme sopeuttaneet reseptin raaka-ainelistan sellaiseksi, että löydät ne kätevästi lähimmästä supermarketistasi. Helppo ja nopea myös arki-iltoina - teet tämän herkullisen sosekeiton vartissa!

Raaka-aineet

Keittopohja

4 dl vesi

200 g Oolannin perunamuusi

270 g porkkanasose

½ kasvisliemikuutio

1 tl sipulijauhe

½ tl kirveli kuivattu

mustapippuria

Maun syventäminen

65 g Koskenlaskija ruoka & dippi -sulatejuuusto

1 dl ruokakerma tai kasvirasvasekoite

Ohje

1. Mittaa keittopohjan raaka-aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.

2. Lisää maun syventämiseksi sulatejuusto ja ruokakerma/kasvirasvasekoite. Kuumenna.

Tunnelmallisia talvi-iltoja maukkaan keiton parissa!