Meta4

Jousikvartetti Meta4 yhteiskuvassa.

Aika

27.9.2023 19.00 – 20.30 EET/EEST

Paikka

Sellosali

Soittoniekanaukio 1 A, 02600 Espoo

Katso sijainti kartalla(ulkoinen linkki)

Järjestäjä

Sellosali

Hinta

  • 29 € + tilausmaksu (alk. 1,50 €), lippu.fi

Osta lippu(ulkoinen linkki)

Meta4 on Suomen tämän hetken kiistatta mielenkiintoisin jousikvartetti. Kvartetin kansainvälistä uraa ovat siivittäneet voitot vuoden 2004 Dmitri Sostakovits -kilpailussa Moskovassa sekä Joseph Haydn -kilpailussa Wienissä vuonna 2007. Samana vuonna Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi yhtyeellä Suomi-palkinnon tunnustuksena kansainvälisestä menestyksestään. Meta4 on myös toiminut BBC:n New Generation Artists -ohjelmassa vuosina 2008–2010. Kvartetti on Jyväskylä Sinfonian päävierailijana syksystä 2022 kevääseen 2024.

Meta4 konsertoi aktiivisesti niin koti- kuin ulkomaisissa konserttisaleissa sekä lukuisilla festivaaleilla. Vuonna 2023 kvartettia voi kuulla kotimaan lisäksi muun muassa Italian Pistoiassa ja L’Aquilassa, Lontoossa, Hampurissa sekä Yhdysvalloissa.

Meta4:lta on ilmestynyt Hänssler Classicin julkaisemina Haydnin Jousikvartetot op. 55, 1–3, joka palkittiin arvostetulla Echo Klassik -palkinnolla, Emma-palkittu ja Yleisradion vuoden levyksi valittu Šostakovitšin Jousikvartetot 3, 4 & 7 sekä Béla Bartókin Jousikvartetit 1 & 5. Kvartetilta on myös ilmestynyt Ondinen julkaisemana Kaija Saariahon kamarimusiikkia sekä LP-levyllä Sibeliuksen jousikvartetto 'Voces Intimae' (Berliner Meister Schallplatten). Brahmsin klarinettikvinteton ja Gérard Pessonin Nebenstückin sisältävä levy äänitetiin yhdessä klarinetisti Reto Bierin kanssa ja julkaistiin ECM-levymerkin alla 2019.

Bis-levymerkin alla kvartetilta on julkaistu kaksi viimeisintä levytystä: maaliskuussa 2020 julkaistiin Gringolts Quartetin kanssa tehty yhteislevytys Octets, joka sisältää Felix Mendelssohnin ja George Enescun jousioktettisävellyksiä. sekä Sebastian Fagerlundin kamarimusiikkia sisältävä Oceano, joka julkaistiin lokakuussa 2021. Tuorein levytys, Krishna Nagarajan sävellyksistä koostuva levy Tales from Norway (Challenge Classics 2022) oli klassisen musiikin Emma-ehdokkaana.

Meta4:
Antti Tikkanen, viulu
Minna Pensola, viulu
Atte Kilpeläinen, alttoviulu
Tomas Djupsjöbacka, sello

Ohjelma:
Leos Janácek: Jousikvartetto nro 2 ”Intiimejä kirjeitä”
Sally Beamish: Nine fragments / Jousikvartetto nro 4
Robert Schumann: Jousikvartetto a-molli op. 41/1

Kesto 1 h 30 min, sis. väliajan

Kaikukortti-tapahtuma

Tapahtuma somessa

  • Leppävaara
  • musiikki
  • kulttuuritapahtumat